Gost

Prikaži postove

Ova sekcija vam omogućuje pregled svih postova koje je objavio ovaj član. Napomena: možete vidjeti postove samo iz rubrika kojima trenutno imate pravo pristupa.


Poruke - #ŽIKA

 Str: [1]
1
Gamemode / Odg: Server prijedlozi
«  : Januar 25, 2020, 23:54:13 »
Vaš nick: Luca Changretta
Prijedlog (sa slikama ako je potrebno): Povecati municiju za snajper Hitmanu. 5 metaka je premalo, a u gepek se više ne može ubacivati snajper. Bar na 20 metaka onda postavit.. Takodjer isto tako povecati i municiju na silencedu jer 7 metaka nema nikakve uloge.. Takodjer dodati pickup jer imamo budzeta, a ne mozemo nista sa njim, dovlacenje ore nam ne sluzi nicemu jer sa tom orom ne mozemo skidati ucjene. I dodati masku hitmanu koja se uzima u bazi, kao sto ima tajna org..
Korisnici koji su se zahvalili: #ŽIKA

2
Prijava bugova / Odg: [Bug] Pljacka
«  : Januar 25, 2020, 18:30:41 »
Posalju pare preko banke xaxaxax
Korisnici koji su se zahvalili: #ŽIKA

3
Gamemode / Odg: Server prijedlozi
«  : Januar 24, 2020, 21:34:48 »
Vaš nick:Nerko
Prijedlog (sa slikama ako je potrebno):Ako je moguce da se digne plata sa 2000$ na barem 2500$ jer je mala plata u MUP-u iskreno npr MD ima 2.5k a najvise se afka tamo a MUP uvijek radi sprjecava pljacku ili nesto hvala.
Korisnici koji su se zahvalili: #ŽIKA

4
Prijava bugova / Odg: [Bug] Ronilac
«  : Decembar 18, 2019, 01:24:24 »
Fixano, ujutru nakon restarta ćeš da roniš kao da si član Čodine delfinarije
Korisnici koji su se zahvalili: #ŽIKA

5
Gamemode / Odg: Server prijedlozi
«  : Decembar 14, 2019, 15:20:30 »
Vaš nick: P.A
Prijedlog (sa slikama ako je potrebno): Da dodate sprunk u MUPU i da dodate patriota u specijalnoj kao sto je bio prosli GR
Korisnici koji su se zahvalili: #ŽIKA

6
Gamemode / Odg: Server prijedlozi
«  : Decembar 14, 2019, 13:21:18 »
Vaš nick: Alexei Lebedev
Prijedlog (sa slikama ako je potrebno): Da dodate hitmanu par novih vozila (npr 2-3 NRGa) ili jos koje auto jer imaju samo 4..
Korisnici koji su se zahvalili: #ŽIKA

7
Gamemode / Odg: Server prijedlozi
«  : Decembar 09, 2019, 13:32:24 »
Vas nick: Don Klopa
Prijedlog (Sa slikama ako je potrebno):

Posao mehanicara unaprijediti na veči nivo, pošto za sada on popravlja samo motor vozila.. Da se na privatnim vozilicama doda kao stanje vozila, te nakon svakog sudara smanjuje se postotak nekih dijelova ( Vec je napravljeno da se sprema vozilo ukoliko je unisteno), te da mehanicar ne odredjuje naplatu štete, več sama skripta, te da mehanicar samo dodje i popravi.

Primjer postotaka:

Motor : 65% - Popravka istog bi koštala nekih 1000$ da bi procenti bili 100%
Mjenjac: 10% - Popravka istog bi koštala nekih 3000$
Turbina: 30% Popravka istog bi koštala nekih 1500$
Ovjes: 100%
Limarija: 0% Totalno uništeno

Te da se nakon smanjivanja procenata na privatnim vozilima smanjuje brzina na istome, gasi se u toku voznje, teže pali i slično..
Korisnici koji su se zahvalili: #ŽIKA

8
Gamemode / Odg: Server prijedlozi
«  : Decembar 08, 2019, 13:01:22 »
Vaš nick: J.E
Prijedlog (sa slikama ako je potrebno): Kada se igra PUBG event, npr ako zaginemo 8. da nam se broje negdje , npr ako smo ubili 3 lika. (Maša rekao da napomenem)
Korisnici koji su se zahvalili: #ŽIKA

9
Gamemode / Odg: Server prijedlozi
«  : Decembar 06, 2019, 02:17:23 »
Vaš nick: Astrit Nezaj
Prijedlog (sa slikama ako je potrebno): Uvesti sistem cestarina, na svim mostovima i prijelazima postaviti kučice i rampe, ili kapije.

- Napraviti da sav prihod iz cestarina ide u budzet vlade ili MUP-a.
Znam da nije nešto vazno to jest prioritet ali mislim da se može jednostavno uraditi time poboljšati RP na serveru.
- Napraviti komandu za policiju da može zatvoriti odredjeni prijelaz i obavljati kontrole i pretrese, te da oni propuštaju vozilo po vozilo, idealno za veće akcije hvatanja
- Saobračajnoj policija da ima komandu za uključiti nadzor cestarina kao preko nadzornih kamera kada to žele da im javlja koje je vozilo prešlo, broj registacije i di time će im olakšati potragu.

- Posao zaštitar bilo bi dobro uraditi osim ponude zaštite da ima kao neku rutinu, da idu po novce u banku,opstinu itd.. jednostavna komanda sa CP-ovima i odredjena plata i da ih se može opljačkat a njihova je dužnost obraniti novac, ako uspiju da budu nagradjeni bonusom, ako ne da sav novac iz kombija ode bandi koja je napala i da imaju na raspolaganju pancir, advekatno oružije za obranu da im se daje samo kada obavljaju tu zadaću i oduzima nakon zavržetka (zbog abussa).

- Mjesto za davanje oglasa staviti da sav prihod od oglasa ide u budzet LSN-a, da bude ljudima za emisije i plaće dodatna pomoć

-Posao grobar napraviti da nakon smrti svakog igraća grobarima dodje obavijest da je netko umro te da idu po tijelo, da im se stavi CP do mjesta smrti i da tako rade,ako u periodu kada rade nema smrti igrača da obavljaju standardno posao rutama...Naravno da se naprave te provjere kada ubije admin ili kada je u interijeru War,FZ da ne dolazi obavijest i da ostane skin igraca na podu dok ne dodje grobar (to se moze uraditi provjereno)

- Napraviti da skuplja i brža vozila više troše gorivo neovisno dali je dizel ili benzin ali da troši barem 50% više nego niža klasa, jer ko ima za kupit imat će i za tankat.. Odma će bizevi benzi ojačati.
Korisnici koji su se zahvalili: #ŽIKA

10
Gamemode / Odg: V 2.0 UPDATE 2019 - NOVO
«  : Novembar 24, 2019, 21:08:21 »
Ne možete gledati ove linkove. Molimo vas registrujte se. Ne možete gledati ove linkove. Molimo vas registrujte se. Registrujte se ili Prijavite se ili Ne možete gledati ove linkove. Molimo vas registrujte se. Registrujte se ili Prijavite se
Odlicno sve samo me zanima da li ovo kosenje elisom dobijes areu samo ako je na teru automatski ili opcenito..?
Jer moze se svakome desit da pokosi nekoga slucajno i automatski dobije areu. za ostalo sve pohvale. :victory: :victory:

Kako god, ubijanje elisom je area, može se i na teritoriju desiti slučajno ali ti si uzeo kill. Pazite da se to ne dešava i neće bit area.
Korisnici koji su se zahvalili: #ŽIKA

11
Gamemode / V2.0 UPDATE 2019
«  : Novembar 10, 2019, 22:33:56 »
Pozdrav svima, drago mi je što čitate ovaj post i što se svi zajedno radujemo novom poglavlju zabave na jednom od najboljih SAMP servera na čitavom Balkanu.
U najkraćim crtama pokušat ću da vam opišem novi update koji nam dolazi uz otvorenje samog servera 1. decembra ove godine.
Da ne duljim mnogo, opustite se i uživajte tokom čitanja.

Napomena: Svakih par dana objavljivat ćemo novi sistem, kada završimo sa predstavljanjem, ostavit ćemo vam poruku na dnu ovog posta.GT Sistem (Čipovanje određenih vozila)

Predstavljamo vam sistem o kojem nećemo puno pričati, a ljubitelji automobila će ga obožavati ;)
U kategoriju donacija, dodana je još jedna stavka, a to je nadogradnja privatnog vozila na viši nivo (GT).
Kako to funkcionište možete pogledati na sneak peaku, uporedili smo dva ista vozila marke Sabre, jedno je GT, a drugo nije.

**Krajnja brzina bilo kojeg GT automobila je veća od krajnje brzine Inferusa.

Kako to izgleda, možete pogledati na kratkom videu ispod:

Ne možete gledati ove linkove. Molimo vas registrujte se. Ne možete gledati ove linkove. Molimo vas registrujte se. <a href="http://yunited-balkan.info/forum/index.php?action=register">Registrujte se</a>&nbsp;ili&nbsp;<a href="http://yunited-balkan.info/forum/index.php?action=login">Prijavite se</a>&nbsp;ili&nbsp;Ne možete gledati ove linkove. Molimo vas registrujte se. <a href="http://yunited-balkan.info/forum/index.php?action=register">Registrujte se</a>&nbsp;ili&nbsp;<a href="http://yunited-balkan.info/forum/index.php?action=login">Prijavite se</a>


PUBG Event

U moru unikatnih sistema, tu je i novi - Predstavljamo vam PUBG Event.
Event je identičan gameplay-u poznate igre za koju već svi znamo, s obzirom da se trudimo biti unikatni u svemu što pravimo, odlučili smo da umjesto aviona stavimo Battle Bus iz :censored2:nite igre.
Login i Register Sistem

Predstavljamo vam novi login sistem YUnited Balkan RolePlay servera.
Login se sastoji od textdrawa kojeg vidite na desnoj strani slike, kao i pokretne kamere prilikom prikazivanja istog.
Ukoliko vam je spawn odabran u kući, prikazat će vam random scenu vašeg karaktera u kući, tako isto i na početnom spawnu, stanu, organizaciji i tako dalje.

Takođe, odrađen je i novi register sistem, ali odlučili smo da njega otkrijete sami.
Los Santos Pošta

Pošta je nova stvar koja nam dolazi, od sada, građani će biti dužni da plaćaju režije za imovinu koju posjeduju (Kuća, stan, vikendica).
Režije možete platiti svaki PayDay, ali morate paziti, jer ukoliko budete puno kasnili sa plaćanjem istih, uslijedit će sankcije od strane države.

Komunikacija između igrača i uposlenice u pošti, kao i način plaćanja režija je unikatan i specifičan, ostavit ćemo vam da to sami otkrijete.Objavljeno: 11.10.2019.

Moto škola

U korist RolePlay-a, napravljena je "moto škola", dakle, mjesto gdje ce svi igraci imati mogucnost polaganja kako bi dobili dozvolu za vožnju motocikla.

Kako to izgleda, pogledajte na sljedecoj slici:Objavljeno: 12.11.2019.


Nova navigacija

Navigaciju smo malo uljepšali tako što smo je napravili u TextDrawovima.

Kako to izgleda, pogledajte na sljedecoj slici:
Obrisano/Dodano (13.11.2019.):

- Potrošnja goriva u privatnim vozilima povećana za duplo, sada dizel troši 0.2L, dok benzinac troši 0.4L
- Rentanje vozila se isključivo vrši na minute. Minimalno je 10, maximalno 60 minuta.
- Obrisana organizacija Policijska Akademija.
- Obrisana unikatna kuća kod War garaže
- Obrisana kladionica kod War garaže
- Obrisan mapani restoran kod spawna.
- Obrisana javna kuća.
- Mogućnost ubijanja AFK igrača (Spriječit će abusanje mnogih stvari)
- Plaćanje režija je od sada obavezno i za vikendice i stanove.

Objavljeno: 13.10.2019.

Sistem HP-a privatnih vozila

Kao što i piše na samoj fotografiji, predstavljamo vam novi sistem HP-a privatnih vozila. HP u svakom privatnom vozilu (osim letjelica, plovila i bicikla) će se spremati nakon respawna i reloga, sve dok se isto ne popravi od strane mehaničara ili u mehaničarskoj radnji. Ovim sistemom pokušavamo dostići veći nivo RolePlay-a na serveru, te očekujemo veći angažman od strane mehaničara i uposlenika Taxi službe.Objavljeno: 19.11.2019.

Mobitel Sistem

Samo jedan sistem u nizu kojeg ni na jednom serveru nećete vidjeti. Kao što i samo ime govori, radi se o mobitelu, od sada mobitel ćete koristiti pritiskom na tipku Y. U mobitelu nalazit će se mnoge opcije, čitanje poruka, dodavanje kontakata, slanje kredita i još stvari koje ćemo naknadno dodati. U nastavku, pogledajte video  i fotografije sistema:

Ne možete gledati ove linkove. Molimo vas registrujte se. Ne možete gledati ove linkove. Molimo vas registrujte se. <a href="http://yunited-balkan.info/forum/index.php?action=register">Registrujte se</a>&nbsp;ili&nbsp;<a href="http://yunited-balkan.info/forum/index.php?action=login">Prijavite se</a>&nbsp;ili&nbsp;Ne možete gledati ove linkove. Molimo vas registrujte se. <a href="http://yunited-balkan.info/forum/index.php?action=register">Registrujte se</a>&nbsp;ili&nbsp;<a href="http://yunited-balkan.info/forum/index.php?action=login">Prijavite se</a>Objavljeno: 21.11.2019.

Novi Spawn

Monotoniju servera osvježit će novi spawn, kako izgleda pogledajte na sljedećim fotografijama:
Karting sistem

Dokovi Los Santosa dobili su lijepu promjenu. Vaše slobodno vrijeme možete iskoristiti tako da se sa drugarima zezate na ovoj karting stazi.
Nova mapa - Benzinska pumpa

Pumpa u Idlewoodu je dobila novi izgled, kako sada izgleda mozete pogledati na fotografiji:
Obrisano/Dodano (23.11.2019.):

- PaintBall zabranjen do daljnjeg, dok ne vidimo kako će se razvijati igra sa warom između organizacija
- War pozivnica od sada dolazi svim podliderima i lideru, članovi organizacije će biti obavješteni o tome ko je odbio ili prihvatio pozivnicu.
- Jednostavan i drugaciji sistem upita i vodiča. (Brži za 2x od prethodnog)
- Uzimanje aktivnosti lidera i igrača iz staff teama, te postanje na forum je smanjeno sa otprilike 2-3h posla na  ukupne 2 minute.
- Novi Exterijer MUPa, stari je imao bug - nisu se vidjela auta ispred.
- Kada igrač ima armour, moguće mu je oduzimati isti samo ukoliko ga pogodite u prsa ili leđa, ukoliko ga pogodite u glavu ili noge, gubit će HP.
- Novi, mnogo brži procesor komandi od prethodnog
- Izbačen posao advokata, novi će doći u idućem update-u nakon otvorenja
- Povećane cijene svih vozila u salonima (Iz razloga da igra bude zanimljivija i značajnija)
- Norma za PayDay povećana sa 30 na 50 minuta
- Alhambra kao firma zarađuje 150$ od svakog miksanja.

- Mogućnost kupovina specijalnog (Unikatnog) nicka bez prezimena. Primjer: Edward
- Kamper slot se mora dodatno kupiti - 100 VIP Bodova
- Mogućnost čipovanja ("Custom" tuniranja vašeg privatnog vozila), sve možete pronaći na forumu ili InGame komandom /donacije
- Mogućnost ugradnje unikatnog (Mapanog) enterijera u vašu kuću, stan ili vikendicu.
- Mogućnost kupovine godišnjeg VIP-a (365 dana i 500 bodova)

Objavljeno: 23.11.2019.

Stats za članove staff tima

Stats će pomoći head administraciji da ima uvid u rad GameXperta i administratora.
Kako stats izgleda, pogledajte na sljedećoj fotografiji:Posao voćar

Posao voćara je novi posao koji nam dolazi na update-u. Prilikom rada kao voćar vaš zadatak je da sadite voćke, ubirete plodove, zatim obrađujete voće i isto vozite na pijacu i prodajete. Posao je veoma zanimljiv i sadrži neke nove tehnike u SA:MP-u. U nastavku ćemo vam pokazati samo jednu sliku, a ostalo otkrijte sami.Novo zapošljavanje

Zapošljavanje je sada uljepšano TextDrawovima, kako to izgleda pogledajte na sljedećoj fotografiji:Parking i park preko puta banke

Stari parking preko puta banke zamijenjen je novim, kako to izgleda pogledajte na fotografiji:Obrisano/Dodano (24.11.2019.):

- Mogućnost ubijanja igrača koji radi GA bez vozača.
- Mogućnost ubijanja igrača koji radi /fall
- Nemoguće koristiti health hack i lag.cs
- "Gutanje" metaka je nemoguće, zbog novog server-side health sistema.
- Ubijanje elisom - automatski area
- TER ban - nemogućnost igranja teritorija
- Dodani teritoriji u Hells Angels i Chinese Division
- Fixani svi poznati bugovi


Još mnogo, mnogo, mnogo novih stvari

Mnoge stvari nismo ni imali vremena predstaviti s obzirom koliko je opširan update, tako da, kako bi i vama bilo zanimljivo odlučili smo da te stvari otkrijete sami.

Objavljeno: 24.11.2019.


Zahvale (Credits):
- Hvala Ne možete gledati ove linkove. Molimo vas registrujte se. Ne možete gledati ove linkove. Molimo vas registrujte se. Registrujte se ili Prijavite se ili Ne možete gledati ove linkove. Molimo vas registrujte se. Registrujte se ili Prijavite se koji mi je mnogo pomogao oko ovog update-a, mnoge stvari bez njega ne bi bile tu gdje jesu.
- ... svim članovima staff teama sa kojima sam zajedno testirao sisteme.
- ... marketing teamu koji je pomogao pri reklamiranju i predstavljanju servera u najboljem svjetlu.
- ... svim igračima koji nam pružaju podršku i koji su odabrali baš naš server.

Opis update-a je završen, hvala vam na ogrmnom podršci! Vidimo se 01.12.2019. na otvorenju servera!
Šta vam se najviše sviđa? Osjećajte se slobodnim da ostavite komentar!
Korisnici koji su se zahvalili: #ŽIKA

12
Gamemode / v1.5b
«  : Novembar 07, 2019, 02:13:37 »
Skladištar (level 1)


Posao ima dvije mogućnosti, unos paketa u skladišta ručno, ili pomoću viljuškara.

Ribar (level 8 )


Ribar dobija posebnu lokaciju za pecanje na koju mora otići, nakon čega počinje pecati. Mora upecati 10 riba, a za svaku vrstu ribe dobija odredjen novac. Nakon što završi sa pecanjem, ulov mora odvući nazad kako bi dobio isplatu.

Haker (level 22)


Haker, glavni posao u pljačkanju banke. Na malom skrivenom mjestu imate laptop i radnu stolicu sa koje pokrećete proces hakovanja i otkrivate PIN kod za pristup banci. Proces se pokreće 3 puta kako bi dobili potpuni PIN kod. Naime, svaki put nakon pokretanja procesa dobijate nakon sat vremena 2 cifre od koda, koji se sastoji od 6 cifara. Dakle, ne trebate biti cijelo vrijeme na tome mjestu kako bi dobili kod. Međutim, prilikom obavljanja ovog posla ne možete izlaziti iz igre, jer vam se poništava sav proces koji obično traje oko 3 sata (potrebno je nakon svake 2 cifre ponovo pokretati proces).
Pljačka banke


Dakle, kao što je već navedeno, glavni posao za pljačku banke je haker. Potreban vam je i dinamit koji samo lider može uzeti u gun shopu. Za pljačku vam je potreban haker, lider i još 2 člana iz iste organizacije. Dakle, nakon što haker otvori vrata banke, potrebno je sići do drugih vrata i pomoću komande (/postavidinamit)  postaviti dinamiti koji se aktivira nakon 10 sekundi i otvara vrata. Unutra se nalaze 4 vreće sa novcem, a svaki od pljačkaša može uzeti po 1. Dakle 4 pljačkaša, 4 vreće. Novac iz vreće vadite komandom /vrecanovac. Međutim, to nije baš lako. Nakon 60 sekundi od otvaranja vrata, MUP dobija obavještenje o pljački, a vi dobijate najveći nivo potjere nakon izlaska iz banke. Vreću nije moguće otvoriti dok ste u banci ili dok imate
potjeru.
Gun shop


U gun shopu možete uzeti nekoliko vrsta oružja. Minimalan level za uzimanje je 1. Cijena je 10$ po metku.
Takodje, u gun shopu lider može uzeti dinamit koji se koristi za pljačku banke. (/kupidinamit)
Organizacija Street Racers


Street Racersi su trkačka organizacija koja ima mogućnost organizovanja utrka sa drugim organizacijama.
Takodje, imaju mogućnost tuniranja vlastitih organizacijskih vozila na kojima ostaje sačuvan tuning.Sistem utrka


Kao što je već spomenuto, utrke organizuju Street Racersi. Trka se u budžet organizacija. Utrku može organizovati samo podlider ili lider Street Racersa. Igrač može organizovati trku bilo gdje, sa bilo kojom startnom i zavrsnom pozicijom. Postoje 2 moda trkanja, 1vs1 i 2vs2.

Bingo sistem


Potrebno je odabrati 6 brojeva u našoj kladionici. Ukoliko ostvarite 4, 5 ili 6 pogodala, dobit ćete odredjenu svotu novca, koja naravno zavisi od broja pogodaka i ukupnog uloga za to bingo kolo. Bingo se pokreće par minuta nakon paydaya.

Korisnici koji su se zahvalili: #ŽIKA

 Str: [1]