Gost

Prikaži postove

Ova sekcija vam omogućuje pregled svih postova koje je objavio ovaj član. Napomena: možete vidjeti postove samo iz rubrika kojima trenutno imate pravo pristupa.


Poruke - .Maša

 Str: [1] 2
1
Gamemode / Odg: v2.2 UPDATE
«  : Jul 12, 2020, 18:44:31 »
BUMP, KRAJ OPISA UPDATEA - VIDIMO SE 19.07. U 19:00
Korisnici koji su se zahvalili: hadz1c, Elko™

2
Gamemode / v2.2 UPDATE
«  : April 25, 2020, 21:45:23 »

YUnited Balkan - Update v2.2

Poštovani igrači, drago nam je što čitate novaj post, to znači da ste još uvijek uz nas i da nestrpljivo očekujete update koji vam najavljujemo.
Temu ćemo dopunjavati svakih par dana, sa novim sistemima i stvarima koje vas uskoro očekuju. Osjećajte se slobodnim da ostavite komentar, bio on kritičan ili pozitivan.Nova Opština

Već dugi niz godina na serveru se nalazila klasična mapa Opštine, međutim odlučiti smo to promijeniti te ubaciti novu, još bolju.
Također opština će biti sada sastavljena u jednoj zgradi sa organizacijom Vlade, tačnije "iz jednog objekta".
U opštini možete vaditi razne dozvole kao što su za oružije i vjenčanje, zatim plaćati kazne za nepropisno parkiranje itd.

Mjesto za vjenčanje

Od samog postojanja servera na istom se nalazio veoma jednostavan dvor za vjenčanje, zbog toga odlučiti smo odraditi novi.
Sada novi dvor za vjenčanje se nalazi na potpuno novoj lokaciji, također je mnogo bolje odrađen od prethodnog.
Prije samog obavljanja rituala vjenčanja i odlaska na mjesto istog, potrebno je izvaditi dozvole za navedeno, komanda za vjencanje je: /vjencanje.


Javna kuća

Javna kuća se već nalazila na našem serveru sa klasičnim izgledom, ali zbog beskorisnosti je izbačena sa servera.
Zbog svega toga, odlučili smo vratiti javnu kuću na server sa novim izgledom koji je mnogo bolje odrađen u zavisnosti od prethodnog.


Objavljeno: 25.04.2020.Posao diler marihuane

Posao dilera marihuane preuređen je u drastično napredniji. Kako bi bili diler marihuane nije potrebno da budete u organizaciji, te marihuanu možete posaditi gdje god želite.
Pazite se ostalih dilera, jer vam oni mogu ukrasti usjev koji ste posadili, tako da dobro razmislite gdje ćete posaditi.
Također, policijski  službenici imaju mogućost da vam unište usjev.


Nova lokacija moto škole

Moto škola premještena je na drugo mjesto, iz razloga što novi spawn ima previše objekata.

Nova lokacija Rent a Car-a

Rent a car koji se nalazio preko puta moto škole premješten je na drugu lokaciju - Jefferson.
Nova mapa Rent a  Car-a kod banke

Rent a car kod banke je preuređen.
Novi glavni spawn

Iz razloga što nam stara mapa glavnog spawna nije odgovarala, odlučili smo izmapati novu, a sve firme koje su bile u sklopu starog spawna su uklopljene u novi.Unaprijeđen sistem marketing članova

Članovi martketinga na koje smo izrazito ponosni, svojim trudom i svakodnevnim zalaganjem za promociju servera rezultirali su unapređenju marketing sistema.
Dodali smo marketing chat i mogućnost popravke vozila jednom po PayDay-u za novi rank -  6.

Objavljeno: 20.05.2020.Voice chat

SA:MP, kao i većina ostalih igara, sa vremenom dobivaju određene nadogradnje, a na nama je da se tim nadogradnjama i prilagodimo.
Iz tog razloga, naš server unaprijeđen je Voice chat sistemom.
Taj sistem omogućit će igračima da In Game pričaju jedni sa drugim, ukoliko instaliraju određeni program u svoj GTA Folder, a tutorial za to možete pogledati na našem oficijalnom youtube kanalu: Ne možete gledati ove linkove. Molimo vas registrujte se. Ne možete gledati ove linkove. Molimo vas registrujte se. Registrujte se ili Prijavite se ili Ne možete gledati ove linkove. Molimo vas registrujte se. Registrujte se ili Prijavite se
Ukoliko vam se ovaj tutorial čini komplikovan predlažemo vam da skinete naš GTA koji je već spreman sa linka: Ne možete gledati ove linkove. Molimo vas registrujte se. Ne možete gledati ove linkove. Molimo vas registrujte se. Registrujte se ili Prijavite se ili Ne možete gledati ove linkove. Molimo vas registrujte se. Registrujte se ili Prijavite se
Sistem povreda

Sistem povreda znatno će povećati RolePlay stanje na serveru, a tako i igru učiniti zanimljivijom.
Naime, sistem funkcioniše tako da, kada umrete ne idete direktno na spawn, nego prvo bivate povrijeđeni, a tada imate mogućnost da pozovete hitnu pomoć ili izliječite samog sebe, naravno, ukoliko ste kupili prvu pomoć u prodavnici. Ukoliko nakon nekog vremena hitna ne dođe, a vi nemate prvu pomoc da se izliječite, možete prihvatiti smrt i tada će vas server prebaciti u bolnicu u kojoj ćete se oporavljati.
Pri izlasku iz bolnice, račun za liječenje morat ćete platiti ukoliko nemate zdravstveno osiguranje, tako da, predlažemo vam da se najprije zdravstveno osigurate.
Društveno korisni rad

Većina igrača narušava RolePlay servera, iz razloga što kaznu mogu odslužiti daleko od računara (AFK), došli smo na ideju društveno korisnog rada.
Naime, sistem funkcioniše tako da, kada budete kažnjeni društveno korisnim radom, imat ćete određeni broj posudja koje morate pokupiti sa stola, oprati i vratiti na svoje mjesto.
Društveno korisni rad odvijat će se u Casinu, a igrači koji budu kažnjeni, kao i sami gosti Casina moći će  slušati muziku.
Ukoliko igrač bude istovremeno imao areu i društveno korisni rad, morat će prvo da odsluži kaznu u arei, pa tek onda društveno korisni rad..Objavljeno: 12.07.2020.


UPDATE: 19.07.2020. U 18:00
(( Još ćemo dopuniti opis bug fixovima ))

3
Prijava bugova / Odg: [Bug] Paintball
«  : April 21, 2020, 03:01:55 »
Riješit ćemo tenk ju  :victory:
Korisnici koji su se zahvalili: Bo$njo

4
Prijava bugova / Odg: [BUG] Rank
«  : Mart 19, 2020, 13:37:06 »
Ista situacija je u svim organizacijama i bit će fixano nakon iduceg restarta. Hvala vam na prijavi  :heart:
Korisnici koji su se zahvalili: E G A

5
Gamemode / V2.1 UPDATE
«  : Februar 02, 2020, 18:58:22 »

YUnited Balkan RolePlay
Update v2.1Pozdrav svima, drago mi je što čitate ovaj post i što se svi zajedno radujemo novom poglavlju zabave na jednom od najboljih SAMP servera na čitavom Balkanu.
U najkraćim crtama pokušat ću da vam opišem novi V2.1b update, a on će biti 15.03.2020.
Da ne duljim mnogo, opustite se i uživajte tokom čitanja.
Automatski poslovi u Taxiju, Medicinskoj Službi i Mehaničaru

Predstavljamo vam nešto novo, što će najvjerovatnije potstaći mnoge igrače da se pridruže navedenim organizacijama, ili da se zaposle kao mehaničar.
Naime, radi se o sistemu posla koji će ići automatski, svakih nekoliko minuta članovi koji su na dužnosti primat će različite pozive za obavljanje zadataka.
Kako to sve izgleda u praksi, pogledajte na sljedećim fotografijama:

Medicinska služba

Taxi

Mehaničar

San Andreas: MultiPlayer Misije

Predstavljamo Vam nešto što nećete vidjeti ni na jednom drugom Balkanskom serveru, a to je sistem misija. Misije su skoro pa identične misijama iz San Andreasa, po čijem uzoru i jesu rađene. Zanimljiva činjenica jeste da misije možete raditi u timu sa prijateljima - iz tog razloga ne morate sami da radite misije i neće vam biti dosadno.
Postoje protagoniste od kojih dobijate misije, kada stanete na checkpoint možete se pridružiti misiji klikom na LALT tipku. Vrijeme pridruzivanja misiji (Join Time) je 30 sekundi, ukoliko prođe više od 30 sekundi, više niste u mogućnosti da se pridružite misiji i morate čekati da trenutna završi.
Potreban je nivo 4 da pokrenete ili se pridružite misiji.
Misije idu redom, a ne nasumično, kako bi se izbjeglo ponavljanje misija. Tek kada se pređu sve misije, kreću ponovo od prve. Misije ne idu dalje dok se ne pređu, misija se mora preći da bi se pokrenula naredna.
Svake sedmice ćemo dodavati po jednog protagonistu koji će vam davati misiju od Updatea.

Nagrade

Svaki 'protagonista' ima svoj tip nagrađivanja. Možete dobiti sljedeće tri stvari: Novac (od svih), Kokain, Marihuana. Oni koji ne daju niti Kokain niti Marihuanu daju najviše novca. Novac je randomiziran na nekoj skali.
Nagradu pri uspješnom završetku misije dijeli tim. Ukoliko vas je 4 bilo u misiji, nagrada se dijeli na 4 dijela svakom igraču.
Svaki protagonista ima svoj određeni maksimum dozvoljen broj članova, prosjek je 5, neki imaju i više od 5 slotova za učešće u misiji.

Mission Passed

Kada pređete misiju, dobijate Mission Passed poruku, i ispod tog teksta i vašu nagradu, ispisana nagrada ispod je onoliko koliko vama ide, ukoliko vas više ima u misiji, nagradu pomnožite sa brojem učesnika.
Kada je misija završena, odmah se može pokrenuti nova.


Mission Failed

Kada je misija izgubljena dobijate Mission Failed poruku na sredini ekrana, uz donji textdraw koji vam objašnjava zašto je misija izgubljena.
Razlozi zbog kojih možete izgubiti misiju: Igrač je umro/izašao sa servera u toku misije, objective misije je uništen (npr: neko vozilo)
NPC inteligencija je zastupljena u misijama, NPC je jak i vidi sve što vidi i običan igrač, dosta je precizan i samim time je lako umrijeti od NPCa, i iz toga razloga treba biti oprezan. Damage NPCova je smanjen.


Protagonista: Sweet

Sweet je jako poznat karakter u San Andreasu. Lokacija za uzimanje Misije od Sweeta je označena na mapi ikonicom S. Uzimanje misije je kao u Defaultnom San Andreasu - Ispred Sweetove kuće. Kada priđete kući, pojavljuje vam se crveni CheckPoint u koji kada stanete, piše da stisnete LALT da se pridružite misiji.
Sweet je jedan od pripadnika i lidera GSF bandi, pa većinu misija radite protiv Ballasa i Vagosa.
Sweet kao nagradu daje Novac i Marihuanu.
Misije su slične kao u GTA San Andreasu kombinirane sa malo naše mašte: Ubijanje Ballasa, Vagosa, krađa vozila od bandi, krađa oružja od bandi, sprejanje grafita u GSF boju i sl.


Protagoniste: C.R.A.S.H Jedinica

Tenpenny, Pulaski i Hernandez su poznati kao glavni akteri CRASH jedinice u San Andreas igrici. Na mapi su označeni sa ikonicom C uz particle sirene, a locirani su ispred donut radnje u Downtown Los Santosu, odmah pored moto škole. I na YUBu će vam od sada moći davati misije. Radit ćete za korumpirane policajce, koji žele da smaknu svaki dokaz protiv njih kao i svakog svjedoka koji zna bilo šta o njima.
C.R.A.S.H naplaćuje isključivo novcem, ali daju dosta novca za svoje usluge, budući da se bore protiv visokopozicioniranih agenata koje je jako teško smaknuti.


Objavljeno: 02.02.2020.

AirDrop System - Nove nagrade za igrače

AirDrop sistem je nova stvar kojom ćemo nagrađivati igrače našeg servera. Kada adminstrator omogući AirDrop, on će svakih 30-60minuta pasti u određenoj oblasti širom San Andreasa.
Igrači će imati samo informaciju o oblasti u kojoj pada AirDrop, a ko ga prvi pronađe i otvori, dobit će nagradu.
Ikone na mapi

Imovina označena ikonama na mapi, znatno će olakšati igračima koji posjeduju istu.
Ukoliko imate kuću, stan ili vikendicu, imat ćete ikonu:
Ukoliko imate firmu(bizz), imat ćete ikonu:
Ukoliko ste član Taxija, Medicinske službe, MUP-a i Los Santos News-a, vaše ikone će izgledati ovako:
Za sve ostale organizacije ovako:


Area i zatvor informacije

Igrači koji budu u arei ili zatvoru, imat će timer sa desne strane ekrana, tako da će lakše znati koliko im je ostalo vremena u pritvoru.Objavljeno: 27.02.2020.


Sistem kvarova na vozilima

Sistem kvarova na vozilima kao i sistem automatskih popravki istih će znatno poboljšati status posla "Mehaničar".
Također, ovaj sistem podstaći će veći RolePlay prilikom oglasa, jer će igrači morati da navode koliko im je automobil kilometara prešao.
Sistem je sljedeći: Kada kupite vozilo iz salona, to vozilo će se u svakom slučaju na određenom broju kilometara pokvariti, te ćete morati servisirati isto (odvući mehaničaru).
Što je vozilo jeftinije, veće su šanse da se pokvari na manjem broju kilometara.

Kadrona se kvari na 1,000-3,000 kilometara, a Infernus  na 3,000-8000 kilometara.

Posao advokata, vraćen je u život

Jedan od najprofitabilnijih poslova vraćen je u igru, a kako bi mogli raditi isti morate biti član vlade.
Dužnost advokata je da skida organizacijske kazne igračima.
BUG FIX

- Igrači koji igraju PaintBall bit će zamrznuti na spawnu jedino ako je mapa PaintBall arene mapana, a u suprotnom neće.
- Igrači više neće biti kickovani iz PaintBall arene ukoliko posjeduju više od 1,000 metaka.

Fixan veći broj bugova (Dopuniti će se)

TRAILER

Ne možete gledati ove linkove. Molimo vas registrujte se. Ne možete gledati ove linkove. Molimo vas registrujte se. <a href="http://yunited-balkan.info/forum/index.php?action=register">Registrujte se</a>&nbsp;ili&nbsp;<a href="http://yunited-balkan.info/forum/index.php?action=login">Prijavite se</a>&nbsp;ili&nbsp;Ne možete gledati ove linkove. Molimo vas registrujte se. <a href="http://yunited-balkan.info/forum/index.php?action=register">Registrujte se</a>&nbsp;ili&nbsp;<a href="http://yunited-balkan.info/forum/index.php?action=login">Prijavite se</a>


Objavljeno: 12.03.2020.


Opis update-a je završen, a update je: 15.03.2020.
Šta vam se najviše sviđa? Osjećajte se slobodnim da ostavite komentar!
Korisnici koji su se zahvalili: Riddle, ѕparтacυѕ, Theo Hernandez

6
Gamemode / Mini update v2.0
«  : Januar 14, 2020, 18:08:29 »
Pozdrav svima, da ne duljim mnogo, u najkraćim crtama pokušat ću da vam opišem novi mini update koji nam dolazi sutra (15.01.2020.) u 08:00h ujutru.
Napomena: U 21:00 dođite na otvorenje hotela, hvala vam :victory:Hotel Holliday

Hotel Holliday donijet će nam neke od noviteta, a to su:

- Iznajmljivanje soba u hotelima (Osnovna klasa sobe, srednja i viša)
- Vježbanje u teretani te odabir stilova borbe (Kung fu, box itd..)
- Posjećivanje bazena od hotela.
- Kupovinu satova.

Kako to sve izgleda pogledajte na sljedećim fotografijama:
Na slikama prikazana je samo viša klasa sobe, ostale klase i stvari morat ćete sami otkriti.

Opis update-a je završen, hvala vam na ogrmnoj podršci! Vidimo se 14.01.2020. u 21:00 na otvorenju hotela!
Šta vam se najviše sviđa? Osjećajte se slobodnim da ostavite komentar!
Korisnici koji su se zahvalili: Riddle

7
Prijava bugova / Odg: [Bug] Ronilac
«  : Decembar 18, 2019, 01:24:24 »
Fixano, ujutru nakon restarta ćeš da roniš kao da si član Čodine delfinarije
Korisnici koji su se zahvalili: Dan1soni, #ŽIKA, Riddle, Gridiron

8
Gamemode / V2.0 UPDATE 2019
«  : Novembar 10, 2019, 22:33:56 »
Pozdrav svima, drago mi je što čitate ovaj post i što se svi zajedno radujemo novom poglavlju zabave na jednom od najboljih SAMP servera na čitavom Balkanu.
U najkraćim crtama pokušat ću da vam opišem novi update koji nam dolazi uz otvorenje samog servera 1. decembra ove godine.
Da ne duljim mnogo, opustite se i uživajte tokom čitanja.

Napomena: Svakih par dana objavljivat ćemo novi sistem, kada završimo sa predstavljanjem, ostavit ćemo vam poruku na dnu ovog posta.GT Sistem (Čipovanje određenih vozila)

Predstavljamo vam sistem o kojem nećemo puno pričati, a ljubitelji automobila će ga obožavati ;)
U kategoriju donacija, dodana je još jedna stavka, a to je nadogradnja privatnog vozila na viši nivo (GT).
Kako to funkcionište možete pogledati na sneak peaku, uporedili smo dva ista vozila marke Sabre, jedno je GT, a drugo nije.

**Krajnja brzina bilo kojeg GT automobila je veća od krajnje brzine Inferusa.

Kako to izgleda, možete pogledati na kratkom videu ispod:

Ne možete gledati ove linkove. Molimo vas registrujte se. Ne možete gledati ove linkove. Molimo vas registrujte se. <a href="http://yunited-balkan.info/forum/index.php?action=register">Registrujte se</a>&nbsp;ili&nbsp;<a href="http://yunited-balkan.info/forum/index.php?action=login">Prijavite se</a>&nbsp;ili&nbsp;Ne možete gledati ove linkove. Molimo vas registrujte se. <a href="http://yunited-balkan.info/forum/index.php?action=register">Registrujte se</a>&nbsp;ili&nbsp;<a href="http://yunited-balkan.info/forum/index.php?action=login">Prijavite se</a>


PUBG Event

U moru unikatnih sistema, tu je i novi - Predstavljamo vam PUBG Event.
Event je identičan gameplay-u poznate igre za koju već svi znamo, s obzirom da se trudimo biti unikatni u svemu što pravimo, odlučili smo da umjesto aviona stavimo Battle Bus iz :censored2:nite igre.
Login i Register Sistem

Predstavljamo vam novi login sistem YUnited Balkan RolePlay servera.
Login se sastoji od textdrawa kojeg vidite na desnoj strani slike, kao i pokretne kamere prilikom prikazivanja istog.
Ukoliko vam je spawn odabran u kući, prikazat će vam random scenu vašeg karaktera u kući, tako isto i na početnom spawnu, stanu, organizaciji i tako dalje.

Takođe, odrađen je i novi register sistem, ali odlučili smo da njega otkrijete sami.
Los Santos Pošta

Pošta je nova stvar koja nam dolazi, od sada, građani će biti dužni da plaćaju režije za imovinu koju posjeduju (Kuća, stan, vikendica).
Režije možete platiti svaki PayDay, ali morate paziti, jer ukoliko budete puno kasnili sa plaćanjem istih, uslijedit će sankcije od strane države.

Komunikacija između igrača i uposlenice u pošti, kao i način plaćanja režija je unikatan i specifičan, ostavit ćemo vam da to sami otkrijete.Objavljeno: 11.10.2019.

Moto škola

U korist RolePlay-a, napravljena je "moto škola", dakle, mjesto gdje ce svi igraci imati mogucnost polaganja kako bi dobili dozvolu za vožnju motocikla.

Kako to izgleda, pogledajte na sljedecoj slici:Objavljeno: 12.11.2019.


Nova navigacija

Navigaciju smo malo uljepšali tako što smo je napravili u TextDrawovima.

Kako to izgleda, pogledajte na sljedecoj slici:
Obrisano/Dodano (13.11.2019.):

- Potrošnja goriva u privatnim vozilima povećana za duplo, sada dizel troši 0.2L, dok benzinac troši 0.4L
- Rentanje vozila se isključivo vrši na minute. Minimalno je 10, maximalno 60 minuta.
- Obrisana organizacija Policijska Akademija.
- Obrisana unikatna kuća kod War garaže
- Obrisana kladionica kod War garaže
- Obrisan mapani restoran kod spawna.
- Obrisana javna kuća.
- Mogućnost ubijanja AFK igrača (Spriječit će abusanje mnogih stvari)
- Plaćanje režija je od sada obavezno i za vikendice i stanove.

Objavljeno: 13.10.2019.

Sistem HP-a privatnih vozila

Kao što i piše na samoj fotografiji, predstavljamo vam novi sistem HP-a privatnih vozila. HP u svakom privatnom vozilu (osim letjelica, plovila i bicikla) će se spremati nakon respawna i reloga, sve dok se isto ne popravi od strane mehaničara ili u mehaničarskoj radnji. Ovim sistemom pokušavamo dostići veći nivo RolePlay-a na serveru, te očekujemo veći angažman od strane mehaničara i uposlenika Taxi službe.Objavljeno: 19.11.2019.

Mobitel Sistem

Samo jedan sistem u nizu kojeg ni na jednom serveru nećete vidjeti. Kao što i samo ime govori, radi se o mobitelu, od sada mobitel ćete koristiti pritiskom na tipku Y. U mobitelu nalazit će se mnoge opcije, čitanje poruka, dodavanje kontakata, slanje kredita i još stvari koje ćemo naknadno dodati. U nastavku, pogledajte video  i fotografije sistema:

Ne možete gledati ove linkove. Molimo vas registrujte se. Ne možete gledati ove linkove. Molimo vas registrujte se. <a href="http://yunited-balkan.info/forum/index.php?action=register">Registrujte se</a>&nbsp;ili&nbsp;<a href="http://yunited-balkan.info/forum/index.php?action=login">Prijavite se</a>&nbsp;ili&nbsp;Ne možete gledati ove linkove. Molimo vas registrujte se. <a href="http://yunited-balkan.info/forum/index.php?action=register">Registrujte se</a>&nbsp;ili&nbsp;<a href="http://yunited-balkan.info/forum/index.php?action=login">Prijavite se</a>Objavljeno: 21.11.2019.

Novi Spawn

Monotoniju servera osvježit će novi spawn, kako izgleda pogledajte na sljedećim fotografijama:
Karting sistem

Dokovi Los Santosa dobili su lijepu promjenu. Vaše slobodno vrijeme možete iskoristiti tako da se sa drugarima zezate na ovoj karting stazi.
Nova mapa - Benzinska pumpa

Pumpa u Idlewoodu je dobila novi izgled, kako sada izgleda mozete pogledati na fotografiji:
Obrisano/Dodano (23.11.2019.):

- PaintBall zabranjen do daljnjeg, dok ne vidimo kako će se razvijati igra sa warom između organizacija
- War pozivnica od sada dolazi svim podliderima i lideru, članovi organizacije će biti obavješteni o tome ko je odbio ili prihvatio pozivnicu.
- Jednostavan i drugaciji sistem upita i vodiča. (Brži za 2x od prethodnog)
- Uzimanje aktivnosti lidera i igrača iz staff teama, te postanje na forum je smanjeno sa otprilike 2-3h posla na  ukupne 2 minute.
- Novi Exterijer MUPa, stari je imao bug - nisu se vidjela auta ispred.
- Kada igrač ima armour, moguće mu je oduzimati isti samo ukoliko ga pogodite u prsa ili leđa, ukoliko ga pogodite u glavu ili noge, gubit će HP.
- Novi, mnogo brži procesor komandi od prethodnog
- Izbačen posao advokata, novi će doći u idućem update-u nakon otvorenja
- Povećane cijene svih vozila u salonima (Iz razloga da igra bude zanimljivija i značajnija)
- Norma za PayDay povećana sa 30 na 50 minuta
- Alhambra kao firma zarađuje 150$ od svakog miksanja.

- Mogućnost kupovina specijalnog (Unikatnog) nicka bez prezimena. Primjer: Edward
- Kamper slot se mora dodatno kupiti - 100 VIP Bodova
- Mogućnost čipovanja ("Custom" tuniranja vašeg privatnog vozila), sve možete pronaći na forumu ili InGame komandom /donacije
- Mogućnost ugradnje unikatnog (Mapanog) enterijera u vašu kuću, stan ili vikendicu.
- Mogućnost kupovine godišnjeg VIP-a (365 dana i 500 bodova)

Objavljeno: 23.11.2019.

Stats za članove staff tima

Stats će pomoći head administraciji da ima uvid u rad GameXperta i administratora.
Kako stats izgleda, pogledajte na sljedećoj fotografiji:Posao voćar

Posao voćara je novi posao koji nam dolazi na update-u. Prilikom rada kao voćar vaš zadatak je da sadite voćke, ubirete plodove, zatim obrađujete voće i isto vozite na pijacu i prodajete. Posao je veoma zanimljiv i sadrži neke nove tehnike u SA:MP-u. U nastavku ćemo vam pokazati samo jednu sliku, a ostalo otkrijte sami.Novo zapošljavanje

Zapošljavanje je sada uljepšano TextDrawovima, kako to izgleda pogledajte na sljedećoj fotografiji:Parking i park preko puta banke

Stari parking preko puta banke zamijenjen je novim, kako to izgleda pogledajte na fotografiji:Obrisano/Dodano (24.11.2019.):

- Mogućnost ubijanja igrača koji radi GA bez vozača.
- Mogućnost ubijanja igrača koji radi /fall
- Nemoguće koristiti health hack i lag.cs
- "Gutanje" metaka je nemoguće, zbog novog server-side health sistema.
- Ubijanje elisom - automatski area
- TER ban - nemogućnost igranja teritorija
- Dodani teritoriji u Hells Angels i Chinese Division
- Fixani svi poznati bugovi


Još mnogo, mnogo, mnogo novih stvari

Mnoge stvari nismo ni imali vremena predstaviti s obzirom koliko je opširan update, tako da, kako bi i vama bilo zanimljivo odlučili smo da te stvari otkrijete sami.

Objavljeno: 24.11.2019.


Zahvale (Credits):
- Hvala Ne možete gledati ove linkove. Molimo vas registrujte se. Ne možete gledati ove linkove. Molimo vas registrujte se. Registrujte se ili Prijavite se ili Ne možete gledati ove linkove. Molimo vas registrujte se. Registrujte se ili Prijavite se koji mi je mnogo pomogao oko ovog update-a, mnoge stvari bez njega ne bi bile tu gdje jesu.
- ... svim članovima staff teama sa kojima sam zajedno testirao sisteme.
- ... marketing teamu koji je pomogao pri reklamiranju i predstavljanju servera u najboljem svjetlu.
- ... svim igračima koji nam pružaju podršku i koji su odabrali baš naš server.

Opis update-a je završen, hvala vam na ogrmnom podršci! Vidimo se 01.12.2019. na otvorenju servera!
Šta vam se najviše sviđa? Osjećajte se slobodnim da ostavite komentar!
Korisnici koji su se zahvalili: #ŽIKA, Riddle

9
Gamemode / v1.5b
«  : Novembar 07, 2019, 02:13:37 »
Skladištar (level 1)


Posao ima dvije mogućnosti, unos paketa u skladišta ručno, ili pomoću viljuškara.

Ribar (level 8 )


Ribar dobija posebnu lokaciju za pecanje na koju mora otići, nakon čega počinje pecati. Mora upecati 10 riba, a za svaku vrstu ribe dobija odredjen novac. Nakon što završi sa pecanjem, ulov mora odvući nazad kako bi dobio isplatu.

Haker (level 22)


Haker, glavni posao u pljačkanju banke. Na malom skrivenom mjestu imate laptop i radnu stolicu sa koje pokrećete proces hakovanja i otkrivate PIN kod za pristup banci. Proces se pokreće 3 puta kako bi dobili potpuni PIN kod. Naime, svaki put nakon pokretanja procesa dobijate nakon sat vremena 2 cifre od koda, koji se sastoji od 6 cifara. Dakle, ne trebate biti cijelo vrijeme na tome mjestu kako bi dobili kod. Međutim, prilikom obavljanja ovog posla ne možete izlaziti iz igre, jer vam se poništava sav proces koji obično traje oko 3 sata (potrebno je nakon svake 2 cifre ponovo pokretati proces).
Pljačka banke


Dakle, kao što je već navedeno, glavni posao za pljačku banke je haker. Potreban vam je i dinamit koji samo lider može uzeti u gun shopu. Za pljačku vam je potreban haker, lider i još 2 člana iz iste organizacije. Dakle, nakon što haker otvori vrata banke, potrebno je sići do drugih vrata i pomoću komande (/postavidinamit)  postaviti dinamiti koji se aktivira nakon 10 sekundi i otvara vrata. Unutra se nalaze 4 vreće sa novcem, a svaki od pljačkaša može uzeti po 1. Dakle 4 pljačkaša, 4 vreće. Novac iz vreće vadite komandom /vrecanovac. Međutim, to nije baš lako. Nakon 60 sekundi od otvaranja vrata, MUP dobija obavještenje o pljački, a vi dobijate najveći nivo potjere nakon izlaska iz banke. Vreću nije moguće otvoriti dok ste u banci ili dok imate
potjeru.
Gun shop


U gun shopu možete uzeti nekoliko vrsta oružja. Minimalan level za uzimanje je 1. Cijena je 10$ po metku.
Takodje, u gun shopu lider može uzeti dinamit koji se koristi za pljačku banke. (/kupidinamit)
Organizacija Street Racers


Street Racersi su trkačka organizacija koja ima mogućnost organizovanja utrka sa drugim organizacijama.
Takodje, imaju mogućnost tuniranja vlastitih organizacijskih vozila na kojima ostaje sačuvan tuning.Sistem utrka


Kao što je već spomenuto, utrke organizuju Street Racersi. Trka se u budžet organizacija. Utrku može organizovati samo podlider ili lider Street Racersa. Igrač može organizovati trku bilo gdje, sa bilo kojom startnom i zavrsnom pozicijom. Postoje 2 moda trkanja, 1vs1 i 2vs2.

Bingo sistem


Potrebno je odabrati 6 brojeva u našoj kladionici. Ukoliko ostvarite 4, 5 ili 6 pogodala, dobit ćete odredjenu svotu novca, koja naravno zavisi od broja pogodaka i ukupnog uloga za to bingo kolo. Bingo se pokreće par minuta nakon paydaya.

Korisnici koji su se zahvalili: #ŽIKA

10
Donacije / Donacije (Unikatna vozila)
«  : Novembar 06, 2019, 21:14:04 »
Kupovinom unikatnog vozila doprinosite razvoju i odrzavanju zajednice. Sama donacija je vas izbor, a kupljeni unikat vam ostaje zauvijek. Naravno, vasa volja je hocete li prodati nekom auto, uraditi zamjenu i slicno.


Zamjena unikata u drugi unikat iste vrijednosti je 5 KM.
Za zamjenu unikatnog auta u drugo skuplje unikatno auto trebat cete doplatiti 5 KM i razliku cijene. (mijenjate auto vrijednosti 40 KM u auto vrijednosti 45 KM - placate 10 KM).Slike auta mozete naci na sljedecem linku Ne možete gledati ove linkove. Molimo vas registrujte se. Ne možete gledati ove linkove. Molimo vas registrujte se. Registrujte se ili Prijavite se ili Ne možete gledati ove linkove. Molimo vas registrujte se. Registrujte se ili Prijavite se

Cjenovnik
85KM/43€
80KM/41€
60KM/30€
60KM/30€
60KM/30€
60KM/30€
60KM/30€
55KM/28€
55KM/28€
55KM/28€
55KM/28€
55KM/28€
55KM/28€
55KM/28€
55KM/28€
55KM/28€
55KM/28€
55KM/28€
55KM/28€
55KM/28€
55KM/28€
50KM/25€
50KM/25€
50KM/25€
50KM/25€
50KM/25€
50KM/25€
50KM/25€
50KM/25€
45KM/23€
45KM/23€
45KM/23€
45KM/23€
45KM/23€
45KM/23€
45KM/23€
40KM/20€
40KM/20€
40KM/20€
40KM/20€
30KM/15€
30KM/15€
30KM/15€
30KM/15€
30KM/15€
30KM/15€
30KM/15€
30KM/15€
30KM/15€
30KM/15€
30KM/15€
30KM/15€
  | 
  |   
  |   
  |   
  |   
  |   
  |   
  |   
  |   
  |   
  |   
  |   
  |   
  |   
  |   
  |   
  |   
  |   
  |   
  |   
  |   
  |   
  |   
  |   
  |   
  |   
  |   
  |   
  |   
  |   
  |   
  |   
  |   
  |   
  |   
  |   
  |   
  |   
  |     
  |   
  |   
  |   
  |   
  |   
  |   
  |   
  |   
  |   
  |   
  |   
  |   
  |   
  |   
ID vozila
470
409
502
482
483
418
568
424
445
475
534
545
549
567
575
600
494
535
575
503
580
434
507
540
551
413
492
419
434
412
467
495
504
576
489
490
440
566
579
300
301
304
422
426
466
474
478
516
517
529
543
542
  | 
  |   
  |   
  |   
  |   
  |   
  |   
  |   
  |   
  |   
  |   
  |   
  |   
  |   
  |   
  |   
  |   
  |   
  |   
  |   
  |   
  |   
  |   
  |   
  |   
  |   
  |   
  |   
  |   
  |   
  |   
  |   
  |   
  |   
  |   
  |   
  |   
  |   
  |     
  |   
  |   
  |   
  |   
  |   
  |   
  |   
  |   
  |   
  |   
  |   
  |   
  |   
  |   
Ime vozila
Patriot
Stretch
Hotring Racer A
Burrito
Camper
Moonbeam
Bandito
BF Injection
Admiral
Sabre
Remington
Hustler
Tampa
Savanna
Broadway
Picador
Hotring Racer
Slamvan
Blade
Hotring Racer B
Stafford
Hotknife
Elegant
Vincent
Merit
Pony
Greenwood
Esperanto
Hotknife
Voodoo
Oceanic
Sandking
Bloodring Range
Tornado
Rancher
FBI Rancher
Rumpo
Tahoma
Huntley
Landstalker
Bravura
Perrenial
Bobcat
Premier
Glendale
Hermes
Walton
Nebula
Majestic
Willard
Sadler
Clover
  | 
  |   
  |   
  |   
  |   
  |   
  |   
  |   
  |   
  |   
  |   
  |   
  |   
  |   
  |   
  |   
  |   
  |   
  |   
  |   
  |   
  |   
  |   
  |   
  |   
  |   
  |   
  |   
  |   
  |   
  |   
  |   
  |   
  |   
  |   
  |   
  |   
  |   
  |     
  |   
  |   
  |   
  |   
  |   
  |   
  |   
  |   
  |   
  |   
  |   
  |   
  |   
  |   
Trajanje
Zauvijek
Zauvijek
Zauvijek
Zauvijek
Zauvijek
Zauvijek
Zauvijek
Zauvijek
Zauvijek
Zauvijek
Zauvijek
Zauvijek
Zauvijek
Zauvijek
Zauvijek
Zauvijek
Zauvijek
Zauvijek
Zauvijek
Zauvijek
Zauvijek
Zauvijek
Zauvijek
Zauvijek
Zauvijek
Zauvijek
Zauvijek
Zauvijek
Zauvijek
Zauvijek
Zauvijek
Zauvijek
Zauvijek
Zauvijek
Zauvijek
Zauvijek
Zauvijek
Zauvijek
Zauvijek
Zauvijek
Zauvijek
Zauvijek
Zauvijek
Zauvijek
Zauvijek
Zauvijek
Zauvijek
Zauvijek
Zauvijek
Zauvijek
Zauvijek
ZauvijekZa kupovinu javiti se Ne možete gledati ove linkove. Molimo vas registrujte se. Ne možete gledati ove linkove. Molimo vas registrujte se. Registrujte se ili Prijavite se ili Ne možete gledati ove linkove. Molimo vas registrujte se. Registrujte se ili Prijavite se, na forumu, discordu, fejsbuku ili InGame.

Napomena: Donacija znači doniranje novca serveru za održavanje, redovno ažuriranje itd. nismo vam dužni vratiti novac nakon gašenja servera, global restarta ili bilo čega drugog.
Korisnici koji su se zahvalili: salkicss

11
Donacije / Donacije (Osnovno)
«  : Novembar 06, 2019, 21:05:58 »
Kupovina se vrši putem xBona,  za druge drzave naknadno objasnjenje.


Osnovni VIP Paket (30 dana & 90 bodova - 10 KM) ukljucuje:
- koristenje neonki
- ukljucivanje/iskljucivanje mobitela
- sakrivanje broja
- boombox
- radio
- prikaz zadnjeg SMS-a (prikazuje i sakrivene brojeve)


Srednji VIP Paket (30 dana & 90 bodova - 20 KM) ukljucuje stavke navedene iznad i aktivaciju drugog slota vozila.

Godišnji VIP Paket (365 dana & 500 bodova - 80 KM) ukljucuje aktiviranje i korištenje svih stvari u VIPU, u trajanju od godinu dana.


Produzivanje VIP Paketa 30 dana (5 KM - bez bodova)
Kupovina dodatnih 50 VIP bodova (5 KM)
Kupovina dodatnih 90 VIP bodova (10 KM)
Aktivacija drugog slota vozila (10 KM)


1. Privatna organizacija po želji (nova - 200 KM).
1. Privatna organizacija (već postojeća - 100 KM).
2.
Unikatni skin (30 dana - 5 KM)
3. Promjena nicka (Ime_Prezime - 5 KM)
4. Tajna organizacija (30 dana - 5 KM)Za kupovinu javiti se Ne možete gledati ove linkove. Molimo vas registrujte se. Ne možete gledati ove linkove. Molimo vas registrujte se. Registrujte se ili Prijavite se ili Ne možete gledati ove linkove. Molimo vas registrujte se. Registrujte se ili Prijavite se, na forumu, discordu, fejsbuku ili InGame.

Napomena: Donacija znači doniranje novca serveru za održavanje, redovno ažuriranje itd. nismo vam dužni vratiti novac nakon gašenja servera, global restarta ili bilo čega drugog.
Korisnici koji su se zahvalili: Putko

12
Donacije / Način plaćanja
«  : Novembar 06, 2019, 21:00:28 »
Igrači iz BiH će donirati preko xBona. Sistem je sličan kao i sa dopunama i može se uzeti gotovo na svakoj trafici, benzinskoj itd.
Iznosi xBona koje korisnik može kupiti su: 5, 10, 20 i 50 KM. xBon se trenutno može kupiti na više od 5.000 prodajnih mjesta. Sve lokacije na kojima je xBon dostupan se mogu naći na sljedećem linku: Ne možete gledati ove linkove. Molimo vas registrujte se. Ne možete gledati ove linkove. Molimo vas registrujte se. Registrujte se ili Prijavite se ili Ne možete gledati ove linkove. Molimo vas registrujte se. Registrujte se ili Prijavite se

Donacije za druge države vrše se po dogovoru.

Za kupovinu javiti se Ne možete gledati ove linkove. Molimo vas registrujte se. Ne možete gledati ove linkove. Molimo vas registrujte se. Registrujte se ili Prijavite se ili Ne možete gledati ove linkove. Molimo vas registrujte se. Registrujte se ili Prijavite se, na forumu, discordu, fejsbuku ili InGame.

Napomena: Donacija znači doniranje novca serveru za održavanje, redovno ažuriranje itd. nismo vam dužni vratiti novac nakon gašenja servera, global restarta ili bilo čega drugog.
Korisnici koji su se zahvalili: Putko, Johnny_Sins

 Str: [1] 2