Gost

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline .Maša

.Maša

*
[ChangeLog] V2.1 UPDATE
« : Februar 02, 2020, 18:58:22 »

YUnited Balkan RolePlay
Update v2.1Pozdrav svima, drago mi je što čitate ovaj post i što se svi zajedno radujemo novom poglavlju zabave na jednom od najboljih SAMP servera na čitavom Balkanu.
U najkraćim crtama pokušat ću da vam opišem novi V2.1b update, a on će biti 15.03.2020.
Da ne duljim mnogo, opustite se i uživajte tokom čitanja.
Automatski poslovi u Taxiju, Medicinskoj Službi i Mehaničaru

Predstavljamo vam nešto novo, što će najvjerovatnije potstaći mnoge igrače da se pridruže navedenim organizacijama, ili da se zaposle kao mehaničar.
Naime, radi se o sistemu posla koji će ići automatski, svakih nekoliko minuta članovi koji su na dužnosti primat će različite pozive za obavljanje zadataka.
Kako to sve izgleda u praksi, pogledajte na sljedećim fotografijama:

Medicinska služba

Taxi

Mehaničar

San Andreas: MultiPlayer Misije

Predstavljamo Vam nešto što nećete vidjeti ni na jednom drugom Balkanskom serveru, a to je sistem misija. Misije su skoro pa identične misijama iz San Andreasa, po čijem uzoru i jesu rađene. Zanimljiva činjenica jeste da misije možete raditi u timu sa prijateljima - iz tog razloga ne morate sami da radite misije i neće vam biti dosadno.
Postoje protagoniste od kojih dobijate misije, kada stanete na checkpoint možete se pridružiti misiji klikom na LALT tipku. Vrijeme pridruzivanja misiji (Join Time) je 30 sekundi, ukoliko prođe više od 30 sekundi, više niste u mogućnosti da se pridružite misiji i morate čekati da trenutna završi.
Potreban je nivo 4 da pokrenete ili se pridružite misiji.
Misije idu redom, a ne nasumično, kako bi se izbjeglo ponavljanje misija. Tek kada se pređu sve misije, kreću ponovo od prve. Misije ne idu dalje dok se ne pređu, misija se mora preći da bi se pokrenula naredna.
Svake sedmice ćemo dodavati po jednog protagonistu koji će vam davati misiju od Updatea.

Nagrade

Svaki 'protagonista' ima svoj tip nagrađivanja. Možete dobiti sljedeće tri stvari: Novac (od svih), Kokain, Marihuana. Oni koji ne daju niti Kokain niti Marihuanu daju najviše novca. Novac je randomiziran na nekoj skali.
Nagradu pri uspješnom završetku misije dijeli tim. Ukoliko vas je 4 bilo u misiji, nagrada se dijeli na 4 dijela svakom igraču.
Svaki protagonista ima svoj određeni maksimum dozvoljen broj članova, prosjek je 5, neki imaju i više od 5 slotova za učešće u misiji.

Mission Passed

Kada pređete misiju, dobijate Mission Passed poruku, i ispod tog teksta i vašu nagradu, ispisana nagrada ispod je onoliko koliko vama ide, ukoliko vas više ima u misiji, nagradu pomnožite sa brojem učesnika.
Kada je misija završena, odmah se može pokrenuti nova.


Mission Failed

Kada je misija izgubljena dobijate Mission Failed poruku na sredini ekrana, uz donji textdraw koji vam objašnjava zašto je misija izgubljena.
Razlozi zbog kojih možete izgubiti misiju: Igrač je umro/izašao sa servera u toku misije, objective misije je uništen (npr: neko vozilo)
NPC inteligencija je zastupljena u misijama, NPC je jak i vidi sve što vidi i običan igrač, dosta je precizan i samim time je lako umrijeti od NPCa, i iz toga razloga treba biti oprezan. Damage NPCova je smanjen.


Protagonista: Sweet

Sweet je jako poznat karakter u San Andreasu. Lokacija za uzimanje Misije od Sweeta je označena na mapi ikonicom S. Uzimanje misije je kao u Defaultnom San Andreasu - Ispred Sweetove kuće. Kada priđete kući, pojavljuje vam se crveni CheckPoint u koji kada stanete, piše da stisnete LALT da se pridružite misiji.
Sweet je jedan od pripadnika i lidera GSF bandi, pa većinu misija radite protiv Ballasa i Vagosa.
Sweet kao nagradu daje Novac i Marihuanu.
Misije su slične kao u GTA San Andreasu kombinirane sa malo naše mašte: Ubijanje Ballasa, Vagosa, krađa vozila od bandi, krađa oružja od bandi, sprejanje grafita u GSF boju i sl.


Protagoniste: C.R.A.S.H Jedinica

Tenpenny, Pulaski i Hernandez su poznati kao glavni akteri CRASH jedinice u San Andreas igrici. Na mapi su označeni sa ikonicom C uz particle sirene, a locirani su ispred donut radnje u Downtown Los Santosu, odmah pored moto škole. I na YUBu će vam od sada moći davati misije. Radit ćete za korumpirane policajce, koji žele da smaknu svaki dokaz protiv njih kao i svakog svjedoka koji zna bilo šta o njima.
C.R.A.S.H naplaćuje isključivo novcem, ali daju dosta novca za svoje usluge, budući da se bore protiv visokopozicioniranih agenata koje je jako teško smaknuti.


Objavljeno: 02.02.2020.

AirDrop System - Nove nagrade za igrače

AirDrop sistem je nova stvar kojom ćemo nagrađivati igrače našeg servera. Kada adminstrator omogući AirDrop, on će svakih 30-60minuta pasti u određenoj oblasti širom San Andreasa.
Igrači će imati samo informaciju o oblasti u kojoj pada AirDrop, a ko ga prvi pronađe i otvori, dobit će nagradu.
Ikone na mapi

Imovina označena ikonama na mapi, znatno će olakšati igračima koji posjeduju istu.
Ukoliko imate kuću, stan ili vikendicu, imat ćete ikonu:
Ukoliko imate firmu(bizz), imat ćete ikonu:
Ukoliko ste član Taxija, Medicinske službe, MUP-a i Los Santos News-a, vaše ikone će izgledati ovako:
Za sve ostale organizacije ovako:


Area i zatvor informacije

Igrači koji budu u arei ili zatvoru, imat će timer sa desne strane ekrana, tako da će lakše znati koliko im je ostalo vremena u pritvoru.Objavljeno: 27.02.2020.


Sistem kvarova na vozilima

Sistem kvarova na vozilima kao i sistem automatskih popravki istih će znatno poboljšati status posla "Mehaničar".
Također, ovaj sistem podstaći će veći RolePlay prilikom oglasa, jer će igrači morati da navode koliko im je automobil kilometara prešao.
Sistem je sljedeći: Kada kupite vozilo iz salona, to vozilo će se u svakom slučaju na određenom broju kilometara pokvariti, te ćete morati servisirati isto (odvući mehaničaru).
Što je vozilo jeftinije, veće su šanse da se pokvari na manjem broju kilometara.

Kadrona se kvari na 1,000-3,000 kilometara, a Infernus  na 3,000-8000 kilometara.

Posao advokata, vraćen je u život

Jedan od najprofitabilnijih poslova vraćen je u igru, a kako bi mogli raditi isti morate biti član vlade.
Dužnost advokata je da skida organizacijske kazne igračima.
BUG FIX

- Igrači koji igraju PaintBall bit će zamrznuti na spawnu jedino ako je mapa PaintBall arene mapana, a u suprotnom neće.
- Igrači više neće biti kickovani iz PaintBall arene ukoliko posjeduju više od 1,000 metaka.

Fixan veći broj bugova (Dopuniti će se)

TRAILER

Ne možete gledati ove linkove. Molimo vas registrujte se. Ne možete gledati ove linkove. Molimo vas registrujte se. <a href="http://yunited-balkan.info/forum/index.php?action=register">Registrujte se</a>&nbsp;ili&nbsp;<a href="http://yunited-balkan.info/forum/index.php?action=login">Prijavite se</a>&nbsp;ili&nbsp;Ne možete gledati ove linkove. Molimo vas registrujte se. <a href="http://yunited-balkan.info/forum/index.php?action=register">Registrujte se</a>&nbsp;ili&nbsp;<a href="http://yunited-balkan.info/forum/index.php?action=login">Prijavite se</a>


Objavljeno: 12.03.2020.


Opis update-a je završen, a update je: 15.03.2020.
Šta vam se najviše sviđa? Osjećajte se slobodnim da ostavite komentar!
« Zadnja izmjena: Mart 16, 2020, 16:18:47 Dan1soni »
 
Korisnici koji su se zahvalili: Riddle, ѕparтacυѕ, Theo Hernandez

Offline Viserys™

Viserys™

*
Odg: V 2.1 UPDATE 2020 [NOVO]
« Odgovori #1 : Februar 02, 2020, 19:01:52 »
Vrh, napokon će se aktivirati organizacije poput taksija.
| Nick | Viserys Targaryen |
 

Jacopo_Levins

Jacopo_Levins

*
Odg: V 2.1 UPDATE 2020 [NOVO]
« Odgovori #2 : Februar 02, 2020, 19:11:12 »
Masa nema sta kralj si sto se tice update vrh napokon da i taxi organizacija se aktivira
 
Odg: V 2.1 UPDATE 2020 [NOVO]
« Odgovori #3 : Februar 02, 2020, 19:23:54 »
svaka čast,najbolji vlasnik YUBa koji nas ne prestaje iznenađivat sa updateovima :dance:
 

Offline Bo$njo

Bo$njo

*
Odg: V 2.1 UPDATE 2020 [NOVO]
« Odgovori #4 : Februar 02, 2020, 19:25:29 »
ses od updatea
 

Offline #ŽIKA

#ŽIKA

*
 • ex. Forum Staff Member (28.10.2018. - 09.04.2020.)
 • *
 • 1094
 • Zahvaljen: 293 puta

 • The eyes, chico. They never lie.
  • Profil
Odg: V 2.1 UPDATE 2020 [NOVO]
« Odgovori #5 : Februar 02, 2020, 21:52:09 »
malo love <3 i za te orge heh, najs džob
• ex. Felix Wurtzheimer | ex. Philippe Derocco
• ex. MUP Lider | ex. Ballas Lider & Legend | Hitman Servant
• Ne možete gledati ove linkove. Molimo vas registrujte se. Ne možete gledati ove linkove. Molimo vas registrujte se. Registrujte se ili Prijavite se ili Ne možete gledati ove linkove. Molimo vas registrujte se. Registrujte se ili Prijavite se | Ne možete gledati ove linkove. Molimo vas registrujte se. Ne možete gledati ove linkove. Molimo vas registrujte se. Registrujte se ili Prijavite se ili Ne možete gledati ove linkove. Molimo vas registrujte se. Registrujte se ili Prijavite se | Ne možete gledati ove linkove. Molimo vas registrujte se. Ne možete gledati ove linkove. Molimo vas registrujte se. Registrujte se ili Prijavite se ili Ne možete gledati ove linkove. Molimo vas registrujte se. Registrujte se ili Prijavite se | Ne možete gledati ove linkove. Molimo vas registrujte se. Ne možete gledati ove linkove. Molimo vas registrujte se. Registrujte se ili Prijavite se ili Ne možete gledati ove linkove. Molimo vas registrujte se. Registrujte se ili Prijavite se

• ex. Global Moderator: 28.10.2018. | ex. Super Moderator: 22.02.2020.
 

makelli

makelli

*
Odg: V 2.1 UPDATE 2020 [NOVO]
« Odgovori #6 : Februar 02, 2020, 22:01:01 »
Dodajte nam u hitman jos nesto :D
Inace ovo je super :cheers:
 

Nera

Nera

*
Odg: V 2.1 UPDATE 2020 [NOVO]
« Odgovori #7 : Februar 02, 2020, 22:06:15 »
Dodajte i MUP-u nesto inace je dobar Update
 

Offline E G A

E G A

*
Odg: V 2.1 UPDATE 2020 [NOVO]
« Odgovori #8 : Februar 04, 2020, 21:27:21 »
Ne možete gledati ove linkove. Molimo vas registrujte se. Ne možete gledati ove linkove. Molimo vas registrujte se. Registrujte se ili Prijavite se ili Ne možete gledati ove linkove. Molimo vas registrujte se. Registrujte se ili Prijavite se
Dodajte nam u hitman jos nesto :D
Inace ovo je super :cheers:

jos jedan heli bi bilo top

Inace svaka cast momci samo tako naprid  :icon_cheerleader:
Samo nemoj da moran i sve ću. 

Offline Dzano

Dzano

*
Odg: V2.1 UPDATE - 2020.
« Odgovori #9 : Februar 05, 2020, 19:24:03 »
Maša dodaj za nas mupovce nešto, btw super apdejtic  :jig:
| banned William Eggleston |
| ex. Claude Quattro |
| ex. V.O Inspektora |
“I don’t trust words. I trust pictures.” :heart:
 
Odg: V2.1 UPDATE - 2020.
« Odgovori #10 : Februar 09, 2020, 01:44:19 »
Ovo ima da grrrrrmi :P

  Motocross  :heart:
  Walery Kowalczyk
  ex GameXpert 4
  [/list]
   
  Odg: V2.1 UPDATE - 2020.
  « Odgovori #11 : Februar 11, 2020, 20:45:29 »
  Nece ovo lose bit :dans2:
  Anthony Corleone
   
  Odg: V2.1 UPDATE - 2020.
  « Odgovori #12 : Februar 12, 2020, 12:56:06 »
  Dodaj novi izgled telefona.
  Pozeljnije bi bilo da bude smartphone.
  Moj neki prijedlog za ovaj update.
   
  Odg: V2.1 UPDATE - 2020.
  « Odgovori #13 : Februar 12, 2020, 14:04:06 »
  Ne možete gledati ove linkove. Molimo vas registrujte se. Ne možete gledati ove linkove. Molimo vas registrujte se. Registrujte se ili Prijavite se ili Ne možete gledati ove linkove. Molimo vas registrujte se. Registrujte se ili Prijavite se
  Dodaj novi izgled telefona.
  Pozeljnije bi bilo da bude smartphone.
  Moj neki prijedlog za ovaj update.

  Mogli smo koji god smo htjeli dodati, ali ne vučemo na "GTA-V" server fazon, budući da je YUB uvjek bio klasika, napravili smo telefon kao u GTA IV, da što više baca na klasiku a ipak bude unikatno
   
  Odg: V2.1 UPDATE - 2020.
  « Odgovori #14 : Februar 13, 2020, 15:23:20 »
  BUMP!!!
   
  Korisnici koji su se zahvalili: .Maša