Gost

Prikaži postove

Ova sekcija vam omogućuje pregled svih postova koje je objavio ovaj član. Napomena: možete vidjeti postove samo iz rubrika kojima trenutno imate pravo pristupa.


Poruke - Riddle

 Str: [1]
1
Gamemode / Odg: Server prijedlozi
«  : Februar 05, 2020, 14:37:39 »
Vaš nick: D.L.
Prijedlog (sa slikama ako je potrebno):
 • Dodati sistem gdje nakon odredjeni broj km auto dobije neki kvar, te se ne moze upaliti. I igrac ima opciju zvat mehanicara da pop (cijena sama bude po autu, ako je previon jeftino, a ako je infernus ili unikat skuplje) ili da u mehe doda se opcija pop auto. Jer na pocetku kupite novo auto iz salona te kasnije to auto bude isto kao novo iz salona, a preslo 500.000km sto je glupo. Dok, saloni nece kasnije keširati jer je lakse kupiti polovno i jeftino, nego novo ( a nema bukv razlike osim neko broja)
 • Novi speed-o-meter. Slican kao na UIFu, samo sto nema delaya nikako, otp Ne možete gledati ove linkove. Molimo vas registrujte se. Ne možete gledati ove linkove. Molimo vas registrujte se. Registrujte se ili Prijavite se ili Ne možete gledati ove linkove. Molimo vas registrujte se. Registrujte se ili Prijavite seMalo da se osvježi i da ljepse izgleda, i modernije + moze i temporat
 • Da se dodaju granice izmedju gradova, te da moramo kupiti pasoš u općini da možemo preći /rampa (tek od odredjenog lvla, npr ne moze bez pasosa radit kso gradjevinac u lv)
 • Da se doda početni u SF i LV, takodjer i banke (porta ih na stari ent banke npr.)
 • Dodati stanove bizzove kuce i sl. U SF i LV, da se malo radnja odvija i u tim gradovima (lagano je pocelo od hotel holiday do bizzova nekih kao sto su saloni u sf i poslovi u lv)
 • Dodati da se ne moze nista kupiti bez promjene prebivalista, apsolutno nista, te dodati i LV prebivaliste
 • Proširiti terove (jer je trenutno najaktivnija OOC stvar na serveru), imate opciju iz vanille (SPa) gdje mozete otp dodati u LSu, ali takodjer mozete dodati jos par i u LVu i SFu.
 • Ovo je vjv previše, ali kada bi se npr. Prosirila radnja na sva 3 grada, da MUP u izaberispawn ima opciju Organizacija pa 3 opcije LS LV ili SF. Te i auta tamo gdje su lokacije posebna za taj grad
 • Povecati sada broj dovezenog oruzja, jer prije je smanjen zbog Prevelikog DMa, ali sada ima death info tj damage info pa je lakše, te je ova "kazna" vise nepotrebna
 • dodati smg saobracajcima, te da piše koliko se zapljeni droge kada zapljenimo (haman da ima bug oko toga, zapljenim puno a dobijem oko 10$)
 • Povecati plate u MUPu tj da varira po ranku (sto smo veci rank to dobijamo vose kesa, nesto sl. Kao na pickupu)
 • Dodati u opciji /odjel sve komande /podlider a, jer to je bukv isto, ali kada hocemo vidjeti clanove naseg odjela, da nam pokaze, te da mozemo ono standardno sta odjel ima, ali dodsti opcije kicka kao i lideru (uvijek kikamo sa 30 te ne mozemo offline niti bez kazne).

Trenutna situacija ovakva:

Podlider:
 • Lista online clanova
 • Lista svih clanova
 • Statistika organizacije
 • Stanje budzeta


Odjel:
 • Ubaci clana u odjel
 • Izbaci clana iz odjela
 • Objavi (Vladine vijesti)


Treba min. ubaciti u odjel ove komande za podlidera + lista clanova vašeg odjela + opcije kickanja bez kazne, offline sa 10
Korisnici koji su se zahvalili: Riddle

2
Gamemode / V2.1 UPDATE
«  : Februar 02, 2020, 18:58:22 »

YUnited Balkan RolePlay
Update v2.1Pozdrav svima, drago mi je što čitate ovaj post i što se svi zajedno radujemo novom poglavlju zabave na jednom od najboljih SAMP servera na čitavom Balkanu.
U najkraćim crtama pokušat ću da vam opišem novi V2.1b update, a on će biti 15.03.2020.
Da ne duljim mnogo, opustite se i uživajte tokom čitanja.
Automatski poslovi u Taxiju, Medicinskoj Službi i Mehaničaru

Predstavljamo vam nešto novo, što će najvjerovatnije potstaći mnoge igrače da se pridruže navedenim organizacijama, ili da se zaposle kao mehaničar.
Naime, radi se o sistemu posla koji će ići automatski, svakih nekoliko minuta članovi koji su na dužnosti primat će različite pozive za obavljanje zadataka.
Kako to sve izgleda u praksi, pogledajte na sljedećim fotografijama:

Medicinska služba

Taxi

Mehaničar

San Andreas: MultiPlayer Misije

Predstavljamo Vam nešto što nećete vidjeti ni na jednom drugom Balkanskom serveru, a to je sistem misija. Misije su skoro pa identične misijama iz San Andreasa, po čijem uzoru i jesu rađene. Zanimljiva činjenica jeste da misije možete raditi u timu sa prijateljima - iz tog razloga ne morate sami da radite misije i neće vam biti dosadno.
Postoje protagoniste od kojih dobijate misije, kada stanete na checkpoint možete se pridružiti misiji klikom na LALT tipku. Vrijeme pridruzivanja misiji (Join Time) je 30 sekundi, ukoliko prođe više od 30 sekundi, više niste u mogućnosti da se pridružite misiji i morate čekati da trenutna završi.
Potreban je nivo 4 da pokrenete ili se pridružite misiji.
Misije idu redom, a ne nasumično, kako bi se izbjeglo ponavljanje misija. Tek kada se pređu sve misije, kreću ponovo od prve. Misije ne idu dalje dok se ne pređu, misija se mora preći da bi se pokrenula naredna.
Svake sedmice ćemo dodavati po jednog protagonistu koji će vam davati misiju od Updatea.

Nagrade

Svaki 'protagonista' ima svoj tip nagrađivanja. Možete dobiti sljedeće tri stvari: Novac (od svih), Kokain, Marihuana. Oni koji ne daju niti Kokain niti Marihuanu daju najviše novca. Novac je randomiziran na nekoj skali.
Nagradu pri uspješnom završetku misije dijeli tim. Ukoliko vas je 4 bilo u misiji, nagrada se dijeli na 4 dijela svakom igraču.
Svaki protagonista ima svoj određeni maksimum dozvoljen broj članova, prosjek je 5, neki imaju i više od 5 slotova za učešće u misiji.

Mission Passed

Kada pređete misiju, dobijate Mission Passed poruku, i ispod tog teksta i vašu nagradu, ispisana nagrada ispod je onoliko koliko vama ide, ukoliko vas više ima u misiji, nagradu pomnožite sa brojem učesnika.
Kada je misija završena, odmah se može pokrenuti nova.


Mission Failed

Kada je misija izgubljena dobijate Mission Failed poruku na sredini ekrana, uz donji textdraw koji vam objašnjava zašto je misija izgubljena.
Razlozi zbog kojih možete izgubiti misiju: Igrač je umro/izašao sa servera u toku misije, objective misije je uništen (npr: neko vozilo)
NPC inteligencija je zastupljena u misijama, NPC je jak i vidi sve što vidi i običan igrač, dosta je precizan i samim time je lako umrijeti od NPCa, i iz toga razloga treba biti oprezan. Damage NPCova je smanjen.


Protagonista: Sweet

Sweet je jako poznat karakter u San Andreasu. Lokacija za uzimanje Misije od Sweeta je označena na mapi ikonicom S. Uzimanje misije je kao u Defaultnom San Andreasu - Ispred Sweetove kuće. Kada priđete kući, pojavljuje vam se crveni CheckPoint u koji kada stanete, piše da stisnete LALT da se pridružite misiji.
Sweet je jedan od pripadnika i lidera GSF bandi, pa većinu misija radite protiv Ballasa i Vagosa.
Sweet kao nagradu daje Novac i Marihuanu.
Misije su slične kao u GTA San Andreasu kombinirane sa malo naše mašte: Ubijanje Ballasa, Vagosa, krađa vozila od bandi, krađa oružja od bandi, sprejanje grafita u GSF boju i sl.


Protagoniste: C.R.A.S.H Jedinica

Tenpenny, Pulaski i Hernandez su poznati kao glavni akteri CRASH jedinice u San Andreas igrici. Na mapi su označeni sa ikonicom C uz particle sirene, a locirani su ispred donut radnje u Downtown Los Santosu, odmah pored moto škole. I na YUBu će vam od sada moći davati misije. Radit ćete za korumpirane policajce, koji žele da smaknu svaki dokaz protiv njih kao i svakog svjedoka koji zna bilo šta o njima.
C.R.A.S.H naplaćuje isključivo novcem, ali daju dosta novca za svoje usluge, budući da se bore protiv visokopozicioniranih agenata koje je jako teško smaknuti.


Objavljeno: 02.02.2020.

AirDrop System - Nove nagrade za igrače

AirDrop sistem je nova stvar kojom ćemo nagrađivati igrače našeg servera. Kada adminstrator omogući AirDrop, on će svakih 30-60minuta pasti u određenoj oblasti širom San Andreasa.
Igrači će imati samo informaciju o oblasti u kojoj pada AirDrop, a ko ga prvi pronađe i otvori, dobit će nagradu.
Ikone na mapi

Imovina označena ikonama na mapi, znatno će olakšati igračima koji posjeduju istu.
Ukoliko imate kuću, stan ili vikendicu, imat ćete ikonu:
Ukoliko imate firmu(bizz), imat ćete ikonu:
Ukoliko ste član Taxija, Medicinske službe, MUP-a i Los Santos News-a, vaše ikone će izgledati ovako:
Za sve ostale organizacije ovako:


Area i zatvor informacije

Igrači koji budu u arei ili zatvoru, imat će timer sa desne strane ekrana, tako da će lakše znati koliko im je ostalo vremena u pritvoru.Objavljeno: 27.02.2020.


Sistem kvarova na vozilima

Sistem kvarova na vozilima kao i sistem automatskih popravki istih će znatno poboljšati status posla "Mehaničar".
Također, ovaj sistem podstaći će veći RolePlay prilikom oglasa, jer će igrači morati da navode koliko im je automobil kilometara prešao.
Sistem je sljedeći: Kada kupite vozilo iz salona, to vozilo će se u svakom slučaju na određenom broju kilometara pokvariti, te ćete morati servisirati isto (odvući mehaničaru).
Što je vozilo jeftinije, veće su šanse da se pokvari na manjem broju kilometara.

Kadrona se kvari na 1,000-3,000 kilometara, a Infernus  na 3,000-8000 kilometara.

Posao advokata, vraćen je u život

Jedan od najprofitabilnijih poslova vraćen je u igru, a kako bi mogli raditi isti morate biti član vlade.
Dužnost advokata je da skida organizacijske kazne igračima.
BUG FIX

- Igrači koji igraju PaintBall bit će zamrznuti na spawnu jedino ako je mapa PaintBall arene mapana, a u suprotnom neće.
- Igrači više neće biti kickovani iz PaintBall arene ukoliko posjeduju više od 1,000 metaka.

Fixan veći broj bugova (Dopuniti će se)

TRAILER

Ne možete gledati ove linkove. Molimo vas registrujte se. Ne možete gledati ove linkove. Molimo vas registrujte se. <a href="https://yunited-balkan.info/forum/index.php?action=register">Registrujte se</a>&nbsp;ili&nbsp;<a href="https://yunited-balkan.info/forum/index.php?action=login">Prijavite se</a>&nbsp;ili&nbsp;Ne možete gledati ove linkove. Molimo vas registrujte se. <a href="https://yunited-balkan.info/forum/index.php?action=register">Registrujte se</a>&nbsp;ili&nbsp;<a href="https://yunited-balkan.info/forum/index.php?action=login">Prijavite se</a>


Objavljeno: 12.03.2020.


Opis update-a je završen, a update je: 15.03.2020.
Šta vam se najviše sviđa? Osjećajte se slobodnim da ostavite komentar!
Korisnici koji su se zahvalili: Riddle

3
Gamemode / Mini update v2.0
«  : Januar 14, 2020, 18:08:29 »
Pozdrav svima, da ne duljim mnogo, u najkraćim crtama pokušat ću da vam opišem novi mini update koji nam dolazi sutra (15.01.2020.) u 08:00h ujutru.
Napomena: U 21:00 dođite na otvorenje hotela, hvala vam :victory:Hotel Holliday

Hotel Holliday donijet će nam neke od noviteta, a to su:

- Iznajmljivanje soba u hotelima (Osnovna klasa sobe, srednja i viša)
- Vježbanje u teretani te odabir stilova borbe (Kung fu, box itd..)
- Posjećivanje bazena od hotela.
- Kupovinu satova.

Kako to sve izgleda pogledajte na sljedećim fotografijama:
Na slikama prikazana je samo viša klasa sobe, ostale klase i stvari morat ćete sami otkriti.

Opis update-a je završen, hvala vam na ogrmnoj podršci! Vidimo se 14.01.2020. u 21:00 na otvorenju hotela!
Šta vam se najviše sviđa? Osjećajte se slobodnim da ostavite komentar!
Korisnici koji su se zahvalili: Riddle

4
Prijava bugova / Odg: [Bug] Ronilac
«  : Decembar 18, 2019, 01:24:24 »
Fixano, ujutru nakon restarta ćeš da roniš kao da si član Čodine delfinarije
Korisnici koji su se zahvalili: Riddle

5
Gamemode / Odg: Server prijedlozi
«  : Decembar 09, 2019, 01:04:58 »
Vaš nick: D.L.
Prijedlog (sa slikama ako je potrebno):
 • Dodati sve (koliko je moguce) dozvola u igru i auto škole za iste (A,B vec ima, dodati za C - Ne mozes biti kamiondzija bez nje npr, D - ne mozes biti bus vozac bez nje, Avio Dozvola - ne mozes biti pilot bez nje, Plovilo dozvola - ne mozes biti ronilac/ribar bez nje, dozvola za pecanje - kupiti u opcini, ne mozes biti ribar bez nje, itd)
 • Dodati opciju da kada rentamo vozilo na odredjeni broj minuta, kada to istekne, ako smo u vozilu, dadne nam opciju "Vase vrijeme za rentanje je isteklo, da li zelite produziti" pa da izadje opet iste opcije.
 • Da se u War/FZ dio u statsu doda i: PUBg br. Čiken dinera, br. Killova i smrti na tom eventu, broj puta ostalih Mjesta (npr. Ciken diner=5, drugoplasirani=3, teceplasirani=1 - puno bi bilo dodati sad sve do 10. Mjesta/top 10) i sl.
 • Ako se ovo gore doda, usput onda ime WAR/FZ promijeniti u K/D ili nesto slicno (Jer to bukv i pokazuje :D )
 • Dodati jos poslova za jos vece lvle, neki moji prijedlozi su: Naftni inzinjer (inzinjer koji radi na izvodjenju i transportu nafte u benzinske pumpe, #12 najplaceniji posao na svijetu, a na srv u SF postoje te mašine, tako da nije tesko napraviti), IT Stručnjak (pravi i sklapa racunare, neke elektronske komponente, i sl), Električar (popravlja elektovodove, struju razvozi i sl.) Poštar (ima skin, imaju vozila i motori, samo treba napraviti lokaciju gdje ce biti posao i random po ulicama razvozimo pakete sa onim unikatnim motorom, a da ima i druga opcija sa kamionom od zastitara a to je da prevozi iz gradova u grad posiljke i nazad) Mašinski inžinjer (covjek koji pravi, dizajnira, popravljai testira masine, imaju neke masine i lokacije za ovaj posao, npr. Ona hidroelektrana u SF, da se koristi njen enterijer za to, onda one masine u LS i sl.)

  Ne možete gledati ove linkove. Molimo vas registrujte se. Ne možete gledati ove linkove. Molimo vas registrujte se. Registrujte se ili Prijavite se ili Ne možete gledati ove linkove. Molimo vas registrujte se. Registrujte se ili Prijavite se
  Vaš nick: J.E
  Prijedlog (sa slikama ako je potrebno): Kada se igra PUBG event, npr ako zaginemo 8. da nam se broje negdje , npr ako smo ubili 3 lika. (Maša rekao da napomenem)
Korisnici koji su se zahvalili: Riddle

6
Gamemode / Odg: Server prijedlozi
«  : Decembar 06, 2019, 02:17:23 »
Vaš nick: Astrit Nezaj
Prijedlog (sa slikama ako je potrebno): Uvesti sistem cestarina, na svim mostovima i prijelazima postaviti kučice i rampe, ili kapije.

- Napraviti da sav prihod iz cestarina ide u budzet vlade ili MUP-a.
Znam da nije nešto vazno to jest prioritet ali mislim da se može jednostavno uraditi time poboljšati RP na serveru.
- Napraviti komandu za policiju da može zatvoriti odredjeni prijelaz i obavljati kontrole i pretrese, te da oni propuštaju vozilo po vozilo, idealno za veće akcije hvatanja
- Saobračajnoj policija da ima komandu za uključiti nadzor cestarina kao preko nadzornih kamera kada to žele da im javlja koje je vozilo prešlo, broj registacije i di time će im olakšati potragu.

- Posao zaštitar bilo bi dobro uraditi osim ponude zaštite da ima kao neku rutinu, da idu po novce u banku,opstinu itd.. jednostavna komanda sa CP-ovima i odredjena plata i da ih se može opljačkat a njihova je dužnost obraniti novac, ako uspiju da budu nagradjeni bonusom, ako ne da sav novac iz kombija ode bandi koja je napala i da imaju na raspolaganju pancir, advekatno oružije za obranu da im se daje samo kada obavljaju tu zadaću i oduzima nakon zavržetka (zbog abussa).

- Mjesto za davanje oglasa staviti da sav prihod od oglasa ide u budzet LSN-a, da bude ljudima za emisije i plaće dodatna pomoć

-Posao grobar napraviti da nakon smrti svakog igraća grobarima dodje obavijest da je netko umro te da idu po tijelo, da im se stavi CP do mjesta smrti i da tako rade,ako u periodu kada rade nema smrti igrača da obavljaju standardno posao rutama...Naravno da se naprave te provjere kada ubije admin ili kada je u interijeru War,FZ da ne dolazi obavijest i da ostane skin igraca na podu dok ne dodje grobar (to se moze uraditi provjereno)

- Napraviti da skuplja i brža vozila više troše gorivo neovisno dali je dizel ili benzin ali da troši barem 50% više nego niža klasa, jer ko ima za kupit imat će i za tankat.. Odma će bizevi benzi ojačati.
Korisnici koji su se zahvalili: Riddle

7
Gamemode / V2.0 UPDATE 2019
«  : Novembar 10, 2019, 22:33:56 »
Pozdrav svima, drago mi je što čitate ovaj post i što se svi zajedno radujemo novom poglavlju zabave na jednom od najboljih SAMP servera na čitavom Balkanu.
U najkraćim crtama pokušat ću da vam opišem novi update koji nam dolazi uz otvorenje samog servera 1. decembra ove godine.
Da ne duljim mnogo, opustite se i uživajte tokom čitanja.

Napomena: Svakih par dana objavljivat ćemo novi sistem, kada završimo sa predstavljanjem, ostavit ćemo vam poruku na dnu ovog posta.GT Sistem (Čipovanje određenih vozila)

Predstavljamo vam sistem o kojem nećemo puno pričati, a ljubitelji automobila će ga obožavati ;)
U kategoriju donacija, dodana je još jedna stavka, a to je nadogradnja privatnog vozila na viši nivo (GT).
Kako to funkcionište možete pogledati na sneak peaku, uporedili smo dva ista vozila marke Sabre, jedno je GT, a drugo nije.

**Krajnja brzina bilo kojeg GT automobila je veća od krajnje brzine Inferusa.

Kako to izgleda, možete pogledati na kratkom videu ispod:

Ne možete gledati ove linkove. Molimo vas registrujte se. Ne možete gledati ove linkove. Molimo vas registrujte se. <a href="https://yunited-balkan.info/forum/index.php?action=register">Registrujte se</a>&nbsp;ili&nbsp;<a href="https://yunited-balkan.info/forum/index.php?action=login">Prijavite se</a>&nbsp;ili&nbsp;Ne možete gledati ove linkove. Molimo vas registrujte se. <a href="https://yunited-balkan.info/forum/index.php?action=register">Registrujte se</a>&nbsp;ili&nbsp;<a href="https://yunited-balkan.info/forum/index.php?action=login">Prijavite se</a>


PUBG Event

U moru unikatnih sistema, tu je i novi - Predstavljamo vam PUBG Event.
Event je identičan gameplay-u poznate igre za koju već svi znamo, s obzirom da se trudimo biti unikatni u svemu što pravimo, odlučili smo da umjesto aviona stavimo Battle Bus iz :censored2:nite igre.
Login i Register Sistem

Predstavljamo vam novi login sistem YUnited Balkan RolePlay servera.
Login se sastoji od textdrawa kojeg vidite na desnoj strani slike, kao i pokretne kamere prilikom prikazivanja istog.
Ukoliko vam je spawn odabran u kući, prikazat će vam random scenu vašeg karaktera u kući, tako isto i na početnom spawnu, stanu, organizaciji i tako dalje.

Takođe, odrađen je i novi register sistem, ali odlučili smo da njega otkrijete sami.
Los Santos Pošta

Pošta je nova stvar koja nam dolazi, od sada, građani će biti dužni da plaćaju režije za imovinu koju posjeduju (Kuća, stan, vikendica).
Režije možete platiti svaki PayDay, ali morate paziti, jer ukoliko budete puno kasnili sa plaćanjem istih, uslijedit će sankcije od strane države.

Komunikacija između igrača i uposlenice u pošti, kao i način plaćanja režija je unikatan i specifičan, ostavit ćemo vam da to sami otkrijete.Objavljeno: 11.10.2019.

Moto škola

U korist RolePlay-a, napravljena je "moto škola", dakle, mjesto gdje ce svi igraci imati mogucnost polaganja kako bi dobili dozvolu za vožnju motocikla.

Kako to izgleda, pogledajte na sljedecoj slici:Objavljeno: 12.11.2019.


Nova navigacija

Navigaciju smo malo uljepšali tako što smo je napravili u TextDrawovima.

Kako to izgleda, pogledajte na sljedecoj slici:
Obrisano/Dodano (13.11.2019.):

- Potrošnja goriva u privatnim vozilima povećana za duplo, sada dizel troši 0.2L, dok benzinac troši 0.4L
- Rentanje vozila se isključivo vrši na minute. Minimalno je 10, maximalno 60 minuta.
- Obrisana organizacija Policijska Akademija.
- Obrisana unikatna kuća kod War garaže
- Obrisana kladionica kod War garaže
- Obrisan mapani restoran kod spawna.
- Obrisana javna kuća.
- Mogućnost ubijanja AFK igrača (Spriječit će abusanje mnogih stvari)
- Plaćanje režija je od sada obavezno i za vikendice i stanove.

Objavljeno: 13.10.2019.

Sistem HP-a privatnih vozila

Kao što i piše na samoj fotografiji, predstavljamo vam novi sistem HP-a privatnih vozila. HP u svakom privatnom vozilu (osim letjelica, plovila i bicikla) će se spremati nakon respawna i reloga, sve dok se isto ne popravi od strane mehaničara ili u mehaničarskoj radnji. Ovim sistemom pokušavamo dostići veći nivo RolePlay-a na serveru, te očekujemo veći angažman od strane mehaničara i uposlenika Taxi službe.Objavljeno: 19.11.2019.

Mobitel Sistem

Samo jedan sistem u nizu kojeg ni na jednom serveru nećete vidjeti. Kao što i samo ime govori, radi se o mobitelu, od sada mobitel ćete koristiti pritiskom na tipku Y. U mobitelu nalazit će se mnoge opcije, čitanje poruka, dodavanje kontakata, slanje kredita i još stvari koje ćemo naknadno dodati. U nastavku, pogledajte video  i fotografije sistema:

Ne možete gledati ove linkove. Molimo vas registrujte se. Ne možete gledati ove linkove. Molimo vas registrujte se. <a href="https://yunited-balkan.info/forum/index.php?action=register">Registrujte se</a>&nbsp;ili&nbsp;<a href="https://yunited-balkan.info/forum/index.php?action=login">Prijavite se</a>&nbsp;ili&nbsp;Ne možete gledati ove linkove. Molimo vas registrujte se. <a href="https://yunited-balkan.info/forum/index.php?action=register">Registrujte se</a>&nbsp;ili&nbsp;<a href="https://yunited-balkan.info/forum/index.php?action=login">Prijavite se</a>Objavljeno: 21.11.2019.

Novi Spawn

Monotoniju servera osvježit će novi spawn, kako izgleda pogledajte na sljedećim fotografijama:
Karting sistem

Dokovi Los Santosa dobili su lijepu promjenu. Vaše slobodno vrijeme možete iskoristiti tako da se sa drugarima zezate na ovoj karting stazi.
Nova mapa - Benzinska pumpa

Pumpa u Idlewoodu je dobila novi izgled, kako sada izgleda mozete pogledati na fotografiji:
Obrisano/Dodano (23.11.2019.):

- PaintBall zabranjen do daljnjeg, dok ne vidimo kako će se razvijati igra sa warom između organizacija
- War pozivnica od sada dolazi svim podliderima i lideru, članovi organizacije će biti obavješteni o tome ko je odbio ili prihvatio pozivnicu.
- Jednostavan i drugaciji sistem upita i vodiča. (Brži za 2x od prethodnog)
- Uzimanje aktivnosti lidera i igrača iz staff teama, te postanje na forum je smanjeno sa otprilike 2-3h posla na  ukupne 2 minute.
- Novi Exterijer MUPa, stari je imao bug - nisu se vidjela auta ispred.
- Kada igrač ima armour, moguće mu je oduzimati isti samo ukoliko ga pogodite u prsa ili leđa, ukoliko ga pogodite u glavu ili noge, gubit će HP.
- Novi, mnogo brži procesor komandi od prethodnog
- Izbačen posao advokata, novi će doći u idućem update-u nakon otvorenja
- Povećane cijene svih vozila u salonima (Iz razloga da igra bude zanimljivija i značajnija)
- Norma za PayDay povećana sa 30 na 50 minuta
- Alhambra kao firma zarađuje 150$ od svakog miksanja.

- Mogućnost kupovina specijalnog (Unikatnog) nicka bez prezimena. Primjer: Edward
- Kamper slot se mora dodatno kupiti - 100 VIP Bodova
- Mogućnost čipovanja ("Custom" tuniranja vašeg privatnog vozila), sve možete pronaći na forumu ili InGame komandom /donacije
- Mogućnost ugradnje unikatnog (Mapanog) enterijera u vašu kuću, stan ili vikendicu.
- Mogućnost kupovine godišnjeg VIP-a (365 dana i 500 bodova)

Objavljeno: 23.11.2019.

Stats za članove staff tima

Stats će pomoći head administraciji da ima uvid u rad GameXperta i administratora.
Kako stats izgleda, pogledajte na sljedećoj fotografiji:Posao voćar

Posao voćara je novi posao koji nam dolazi na update-u. Prilikom rada kao voćar vaš zadatak je da sadite voćke, ubirete plodove, zatim obrađujete voće i isto vozite na pijacu i prodajete. Posao je veoma zanimljiv i sadrži neke nove tehnike u SA:MP-u. U nastavku ćemo vam pokazati samo jednu sliku, a ostalo otkrijte sami.Novo zapošljavanje

Zapošljavanje je sada uljepšano TextDrawovima, kako to izgleda pogledajte na sljedećoj fotografiji:Parking i park preko puta banke

Stari parking preko puta banke zamijenjen je novim, kako to izgleda pogledajte na fotografiji:Obrisano/Dodano (24.11.2019.):

- Mogućnost ubijanja igrača koji radi GA bez vozača.
- Mogućnost ubijanja igrača koji radi /fall
- Nemoguće koristiti health hack i lag.cs
- "Gutanje" metaka je nemoguće, zbog novog server-side health sistema.
- Ubijanje elisom - automatski area
- TER ban - nemogućnost igranja teritorija
- Dodani teritoriji u Hells Angels i Chinese Division
- Fixani svi poznati bugovi


Još mnogo, mnogo, mnogo novih stvari

Mnoge stvari nismo ni imali vremena predstaviti s obzirom koliko je opširan update, tako da, kako bi i vama bilo zanimljivo odlučili smo da te stvari otkrijete sami.

Objavljeno: 24.11.2019.


Zahvale (Credits):
- Hvala Ne možete gledati ove linkove. Molimo vas registrujte se. Ne možete gledati ove linkove. Molimo vas registrujte se. Registrujte se ili Prijavite se ili Ne možete gledati ove linkove. Molimo vas registrujte se. Registrujte se ili Prijavite se koji mi je mnogo pomogao oko ovog update-a, mnoge stvari bez njega ne bi bile tu gdje jesu.
- ... svim članovima staff teama sa kojima sam zajedno testirao sisteme.
- ... marketing teamu koji je pomogao pri reklamiranju i predstavljanju servera u najboljem svjetlu.
- ... svim igračima koji nam pružaju podršku i koji su odabrali baš naš server.

Opis update-a je završen, hvala vam na ogrmnom podršci! Vidimo se 01.12.2019. na otvorenju servera!
Šta vam se najviše sviđa? Osjećajte se slobodnim da ostavite komentar!
Korisnici koji su se zahvalili: Riddle

 Str: [1]